Millionby i India fikk evangeliet

I november 2004 besøkte Kari og Aril Edvardsen India med en serie møter. Vennskapskampanjen i tvillingbyen Khudpullapur resulterte i 5 nye menigheter, tusenvis av frelsessøkende og 1000 predikanter som ble satt i brann for evangeliet.

Det lever ca. 90 millioner i Andhra Pradesh-staten, og 89 % er hinduer, 10 % er muslimer, og bare 1,9 % er kristne. Hovedstaden Hyderabad, med sine 7 millioner innbyggere, har allerede hatt flere store evangeliske kampanjer. Men tvillingbyen Khudpullapur hadde aldri hatt slike møter og de mange landsbyene omkring hadde ingen menigheter.

Derfor la Aril Edvardsen vennskapskorstoget i Andhra Pradesh til Khudpullapur, og hadde på forhånd 5 innfødte misjonærer klar til å plante 5 menigheter av nye troende inne i byen og nabolandsbyene omkring.

5 nye menigheter
Troens Bevis sin samarbeidspartner i denne staten, biskop Ernest Komanapalli, forteller at dette lyktes og kampanjen resulterte i 5 nye menigheter.

Ernest og hans innfødte misjonærer har tidligere plantet nærmere 1200 menigheter i Andhra Pradesh. Han driver også Troens Bevis sin korrespondanseskole på Telegu, med titusener av elever, ved siden av å drive 10 bibelskoler omkring i staten.

Predikantseminar
Predikantseminaret på dagtid for ca. 1000 nasjonale vitner, der den norske pinsepastoren Gunnar Jeppestøl hjalp til med undervisningen, ble en mektig besøkelsestid fra Gud, ifølge Aril Edvardsen. De 1000 vitnene innvidde seg til å gå til Indias unådde byer, og gjøre sine menigheter til sendemenigheter for de som vil gå ut til de unådde. Biskop Komanapalli skriver i sin rapport at predikantseminaret fornyet hans visjon om å nå hele India med evangeliet.

Helbredelser
Vennskapskorstoget ble holdt på en stor åpen stadion, som etter hvert fyltes. Tusener søkte frelse og ble registrert for å få Troens Bevis sitt brevkurs på Telegu.

Ifølge Aril Edvardsen gjorde Gud under i hvert møte da han ledet fellesbønnen for syke, og hver kveld ble det gitt anledning til noen vitnesbyrd fra plattformen.

– Jeg husker spesielt Banjara-kvinnen som var bevegelseshemmet og ikke kunne bøye knær og rygg, skriver Aril Edvardsen i Troens Bevis for januar 2005.

– Hennes navn var Lakshmi, samme navn som rikdommens gudinne, som ble feiret over hele India, med fyrverkeri og lys under Diwalifesten, som pågikk mens vi var i India.

– Banjarafolket er sigøynere og teller millioner over hele India. Banjara-kvinnen Lakshmi, med enorme øreringer, jublet for Jesus over Hans under, og danset med meg på plattformen, og viste at Jesus hadde gjort henne frisk.

– En annen kvinne ved navn Bhavani, ble helbredet på møtet dagen før fra en stor svulst under armen som forsvant. Kvelden etter kom hun gledesstrålende til plattformen og vitnet om hva Jesus hadde gjort for henne under fellesbønnen kvelden før, skriver Edvardsen.

– Et annet stort under skjedde med Chittibabu, en mann som ble mirakuløst helbredet i sin høyre arm og hånd, som var helt stiv med totalt forvridde fingre. Han viste jublende at nå var arm og hånd helt frisk, og gang på gang grep han min hånd og hilste med håndfaste grep.

Hindu borgemester gav 5 gratis tomter
Lørdagskvelden under vennskapskampanjen regnet det i Hyderabad og i landsbyene omkring Khudpullapur, men ikke på stadion. Mange søkte frelse den kvelden.

Søndagskvelden var store skarer samlet, og Khudpullapurs borgermester Lingam Goud og ledere i bystyret møtte opp og satt på plattformen hele møtet. Aril Edvardsen forteller at hans kone Kari så at borgermesteren, som er hindu, tørket tårer da han talte om Jesus, Kongen, og Hans lidelse og død for våre synder. – Og da jeg talte nærmere med borgermesteren, lovte han å gi gratis tomter til de 5 nye menighetene som har blitt grunnlagt etter vår kampanje.

Stum pike begynte å tale
– Det største under vi var vitne til denne avslutningssøndagen hadde skjedd med en liten pike, som var født stum. Hennes mor kom til plattformen med den lille, og sa at hun aldri hadde sagt ett ord. Men etter fellesbønnen i Jesu navn, på møtet i går, begynte barnet å tale ord – det ene etter det andre. Moren var overlykkelig, selv om barnet ble litt redd og reservert av alle folk og alt styret på plattformen med mikrofonen.

Mange frelsessøkende økonomisk problem
– Ved avskjeden på flyplassen fortalte biskop Komanapalli at tusener av frelsessøkende hinduer hadde registrert seg for å få tilsendt brevkurset, så nå har vi enda flere problemer med å få penger til å trykke flere brevkurs, avslutter Edvardsen.

Du kan lese hele Aril Edvardsens fargerike skildring av hans reise til India, sammen med en dokumentert gjengivelse av Indias misjonshistorie, helt tilbake til apostelen Thomas sin tid, i Troens Bevis Magasin januar 2005.

Klikk her for å bestille Troens Bevis MagasinFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter