Flere tusen opprørsoldater ber om tilgivelse

Vekkelsen som har pågått blant Burundis opprørsoldater fortsetter. Under en kampanje 27 november tok 3500 soldater imot Jesus og bad menneskene i området om tilgivelse for de enorme lidelsene de har påført befolkningen.

 

Til sammen har nå over 4000 opprørsoldater som tilhører CNDD-FDD gruppen i Burundi tatt imot Jesus og angret sine synder, bokstavelig talt. De står bak forferdelige overgrep mot lokalbefolkningen, som ikke er upåvirket av soldatenes moralske snuoperasjon. Mange er villig til å tilby forsoning og tilgivelse overfor soldatene som har terrorisert dem krigshandlinger i bytte for fred.

Troens Bevis sin medarbeider, biskop Charles Nduwumukama, jobber nå med en plan i samarbeid med myndighetene for å demobilisere hæren, med tusenvis av tidligere opprørsoldater for så å integrere dem blant sivilbefolkningen.

På samme tid som han arrangere store kampanjer blant soldatene, spres også evangeliet blant sivil befolkningen der mange også kommer til tro. Myndighetene legger ikke skjul på at deres største håp for å lege de dype sårene som mange år med borgerkrig har påført folket, er tilgivelse og forsoning i kraft av evangeliet.

Troens Bevis en hovedaktør
Troens Bevis har fått lov til å være en av hovedaktørene i denne planen etter at Aril Edvardsen holdt to store kampanjer i 2002 og 2003 i Burundi der han også hadde møter med landets president og flere andre politikere.
Brevkurset til Troens Bevis blir nå benyttet av myndighetene for å lære befolkningen evangeliet. Det er så stor etterspørsel etter kurset at det er blitt et økonomisk problem for Troens Bevis.

Biskopen, som også overser Troens Bevis sine 8 nasjonale misjonærer i området, forteller om spesielt to kampanjer i Burundi i høst og vinter der flere tusen soldater tok imot Jesus og forplikter seg til å være agenter for fred.

Soldater er blitt disipler
Den første kampanjen biskopen nevner i sin rapport til Troens Bevis i desember fant sted i Gashingwa utenfor Gitega by.
– Der samlet vi over 800 tidligere opprørsoldater, og Gud gav oss mange mirakler. Soldatene angret seg og mange fysiske helbredleser fant sted. Det var også en anledning til å bringe soldatene sammen med lokalbefolkningen, og Gud så til at en forsoning har begynt å skje. Soldatene ba om tilgivelse for sine grusomme handlinger, deriblant mord og voldtekter av kvinner og jenter. Og flere av dem er blitt våre disipler og kommer nå og besøker oss i kirken som ligger 70 kilometer unna. (Link: ”300 opprørsoldater ble frelst”)

Biskopen forteller at neste aksjon var ved Karindo, der teamet samlet folkemengden til møte kl. 11:00 på formiddagen.
– Ved Karindo samlet vi over 4500 mennesker på grunn av militærleiren som er der. Gud gav oss mange mirakler og mer enn 3500 tidligere opprørssoldater tok imot Jesus og angret offentlig sine brutale overgrep mot den burundiske sivilbefolkingen som har funnet sted spesielt rundt Karindo. (Link: ”En soldats bekjennelse” )

Oberst ble menighetsleder
– Generelt sett har Gud gitt oss mange mirakler i disse militærleirene, ifølge biskopen.

– Over 4000 har tatt imot Jesus, og en oberst som var sjefen for hele militærleien ved Karindo mottok sin egen demobiliseringsordre fra Gud om å forlate militærtjenesten og tjene Herren på full tid. Obersten er nå leder for en flott menighet i Karindo.

(Link: ”Opprørsleder tok imot Jesus etter kampanje” )Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter