Troens Bevis-misjonærer bestod ildprøve i Abkhasia

Mens Abkhasia stod på randen av borgerkrig før det nasjonale valget i januar, søkte befolkningen støtte og råd hos den nyetablerte kirken i landet, ledet av innfødte misjonærer.

 

Under opptakten til valget i Abkhasia fra oktober til januar, opplevde landet et statskupp og befolkningen var på randen av borgerkrig. Da flere ble drept i sammenstøt og alle landets innbyggere følte seg truet på livet, søkte mange til den nyetablerte kirken i Abkhasia, som ledes av Troens Bevis sine 3 innfødte misjonærer i landet. 

– Forholdene var så forferdelig i oktober, november og desember at vi alle følte oss truet på livet, skriver Dmitry Velichko, som er en av Troens Bevis sine 3 innfødte misjonærer i landet.

– Kaos hersket Abkhasia: Folk som tidligere hadde søkt om å få dobbelt statsborgerskap – russisk som nummer to – begynte plutselig å brenne russiske pass på offentlige steder, kidnappet forretningsmenn og drepte russere og armenere.

Flyktet ikke

Under denne volatile situasjonen, da anarki hersket ute i gatene, fikk misjonærene stå sammen med befolkningen og be om fred for landet. Dmitry forteller videre at befolkningen i republikken observerte misjonærenes reaksjon til konflikten, spesielt om de kom til å stå ved sin plasser eller flykte over grensen til Russland for å redde sitt eget skinn.

– Og de i lokalbefolkningen som nettopp var kommet til tro og var begynt å følge Jesus, så på oss med spesielt sårbare øyne for å se om vi kom til å flykte eller stå sammen med dem. Og selvsagt forlot vi dem ikke, forteller Dmitry, vi oppmuntret dem til å stole på Herren som har hele verden i sin hånd.

Vanskelige spørsmål

Troens Bevis misjonærene måtte også gi råd i vanskelige etiske spørsmål, deriblant om de troende kunne gripe til våpen for å forsvare seg selv og familien.

– Jesustroende spurte oss om det var tillatt å forsvare seg selv og familien med maskingeværer. Gang på gang forklarte vi at Gud er vårt skjold.
Ifølge Dmitry klarte han og de to andre misjonærene å stå ved sin post selv om situasjonen var helt ute av kontroll. De fikk også støtte av en gruppe troende i hovedstaden Sukhum, og nå jobber de for at gruppen kan etablere seg som en menighet. De hjelper også en gruppe som bare består av helt nyomvendte Jesustroende i Gudauta-regionen.

Dåp under krigsforberedelser

De innfødte misjonærene fikk også holde dåp for nyomvendte i Gagra mens befolkingen forberedte seg på krig, ved å tømme alle butikkene for varer, mens grensen mellom Russland og Abkhasia ble stengt.

– Det er verdt å merke seg at det kun har vært holdt dåp en gang tidligere i Gagra-regionen i Abkhasia, skriver Dmitry.

Klarte ildprøven

Troens Bevis-misjonærene klarte sin store ildprøve, da de ikke sviktet befolkningen i Abkhasia mens det virkelig gjaldt. Troens Bevis sin strategi er konsekvent å støtte nasjonale medarbeidere. Når evangeliet blir avhengig av utlendinger i et land, gjør det budskapet sårbart i forhold til kultur, tradisjoner og politiske situasjon.

Bibelinstitutt i Khosta

De nasjonale misjonærene i akkurat dette området kommer fra et bibelskole institutt som ble startet med støtte fra Troens Bevis i Khosta, på den russiske siden av grensen til Abkhasia. Hvert år utdanner instituttet 50-60 nye elever som tar evangeliet til Kaukasus, Sentral-Asia og flere av de krigsherjede landene i regionen som Dagestan og Tjerkessia. Felles for alle vitnene er at de drar til de mange hundre folkeslagene i dette gigantiske området som er helt fremmede for evangeliet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter