Så hjelpearbeidet med egne øyne

En av Troens Bevis sine misjonspartnere som var med Rune Edvardsen til Kongo i høst, har skrevet en kommentar med en oppfordring til det hun observerte på reisen.

 

I Troens Bevis desember 04 står det å lese:

”Mens Vesten stadig er opptatt av 11. september 2001 i New York, tenker få og ingen på at det skjer et 11. september hver dag i Øst Kongo.”

Artikkelen beskriver en del av Kongos smertefulle situasjon, og den forteller om Rune Edvardsens engasjement der.
Et engasjement vel verdt å si noe mer om. Undertegnede har vært med Rune Edvardsen på reise dit. Og jeg har sett hvordan han er i stand til å møte folket der på en enestående måte.
I utallige situasjoner, og ansikt til ansikt med stor nød viser han seg å være en handlingens mann. Han er en naturlig leder. Han fisker frem talenter i andre. Er inkluderende. Han har en naturlig nærhet til, og kommuniserer enkelt med alle, både barn og voksne. Både i forhold til folket i Kongo og i forhold til medarbeiderne sine. Samtidig er han alles tjener.

Ett eksempel av mange:
Vi skulle forlate ett sted der vi hadde deltatt på møte. Bussen var klar og pakket og vi skulle akkurat kjøre da en dame plutselig står utenfor. Hennes mann og hennes sønn var drept dagen før. Selv var hun blitt voldtatt. Kunne noen hjelpe med penger til behandling? Den første som responderte var Rune Edvardsen. Han var i tjeneste hele tiden.

Dette ser jeg som frukten av at han har fått være med sin far.
Han gjør det han har sett sin far gjøre. Det fungerer helt naturlig. Han har fått ”det inn med teskjeer”, og det har resultert i den integritet han har i dag. Slik blir fruktene av god fostring!

Og de gode fruktene får flere ta del i pga hans arbeide i Øst Kongo (Goma). Jeg ønsker med dette å appellere til alle som ser nødvendigheten av å hjelpe. Om du ikke bidrar med å reise selv for å avhjelpe nøden, vil jeg oppmuntre deg til å støtte den som allerede er i gang med hjelpearbeid der.

Rune Edvardsen har helt konkrete prosjekter gående der.
Jentehjem, guttehjem, barnehjem, kvinnesenter med mer.
Karis Misjon  er også med og bidrar praktisk.

Etter å selv ha vært med og sett arbeidet blant f.eks kvinnene der, vil jeg oppfordre deg til å støtte dem som hjelper, og på den måten være med å bidra til at  ”ett 11september” blir til:

”Herren gir sitt Ord, og stor er skaren av kvinner som kommer med gledesbudskapet.” Salme 68,12.

Hilsen
Reidun Kristoffersen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter