Dødsdømt fikk skjebnemøte før henrettelse

Som røveren på korset fikk dødsdømt fange i Kongo et skjebnemøte i sin 11. time etter besøk av en ansatt ved Troens Bevis sitt brevskolekontor i Bukavu. Han fikk akkurat tid til å ta brevkurset, gjøre opp for seg og skrive ned sitt vitnesbyr før han ble henrettet.

 

– Jeg var en væpnet tyv som var godt kjent av folket i området. Kallenavnet mitt på stammespråket var “farlig”. Slik begynner John, den dødsdømte fangen, sin nedskrevne historie.

– Jeg vervet meg som soldat i hæren først og fremst for å få tilgang til våpen uten å bli arrestert. Som soldat fortsatte jeg å stjele om natten og organiserte endel kriminelle gjenger.
Men en dag ble jeg arrestert, og jeg ble tatt med til hovedfengselet i Bukavu. Etter et år i fengselet ble jeg syk, men jeg fikk ikke medisiner, og da begynte jeg  å tenke på Gud. Han som  nå er blitt min kjære venn Paul, begynte å besøke meg i fengselet og gav meg evangeliet, mat, medisiner og brevkurset det nye liv. Han forklarte meg de gode nyhetene i evangeliet, og jeg ble en elev ved brevskolen.  Jeg skjønte at bare Gud kan hjelpe meg i min situasjon. I dag, selv om jeg er i fengsel, er jeg frelst. Alt jeg stjal har jeg gitt tilbake til eierne.
Dette var det siste John skrev.

Smilte helt til slutt
Den ansatte ved brevskolekontoret, Paul, fortsatte å besøke John, og forteller at han også ble døpt inne i fengselet.
– Han fortalte meg at han hadde en dødsdom hengende over seg, men sa at han var rede til å dø fordi han nå hadde fått bedt om tilgivelse og gjort opp for seg.
Han sa også at han aksepterte dødsdommen og var ikke redd for å dø lenger.

To dager senere sendte  John bud på Keita, som også var  insatt.  Han spurte Keita om å lese høyt fra Johannes 2:1. Så bad han Keita hilse til hans kjære venn ved brevksolekontoret, Paul, og si at han hadde fred helt til slutt.  Ifølge Keita smilte John idet han ble ført bort av fengselsvaktene for å gå sin død i møte.  Han ble gravlagt av de andre insatte.

Har over 20 000 elever
– Det var en stor glede for oss at vår venn John fikk død i troen på Kristus med hjelp fra brevskolekontoret i Bukavu, skriver Paul til Troens Bevis.
I januar 2005 hadde brevskolekontoret i Bukavu  21 688 registrerte elever.

Brevkurset er gratis, og viser elevene vei gjennom bibelen for å gi dem en grunnleggende forståelse av Guds plan for verden, og Jesu frelsesverk på korset. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter