Barnehjemsbarna pakker nødhjelpspakker

De 70 barnehjemsbarna til Troens Bevis’ sin misjonær i Port Blair på Andamanøyene, er nå med på å pakke hundrevis av nødhjelpspakker til de tusenvis av tsunami-ofrene som mistet alt.

 

Som ved et under overlevde alle de 70 barnehjemsbarna jordskjelvet og flodbølgene som rammet øygruppen i Sørøst-Asia 2. juledag. Barnehjemmet blir drevet at Troens Bevis sin misjonær Matthew Varughese.

Nå jobber han og andre innfødte misjonærer, som får støtte av Troens Bevis med å fordele nødhjelpen som har kommet inn til øygruppen, fra andre nødhjelpsorganisasjoner.

Eksplosjon av mygg
Da flodbølgen traff falt det puss ned fra vegger og tak inne i barnehjemmet og ungene skrek ut i redsel for å dø, blir Troens Bevis fortalt.

Alle barna klarte seg bra, men tilstanden ute på øygruppene var helt forferdelig. Telefonlinjene var revet over og strømmen var borte, men via satellitttelefon kunne Matthew Varughese gi en fortløpende beskrivelse av det som skjedde.

Han fortalte at det fløt lik overalt som krokodillene etter hvert begynte å spise opp, og en eksplosjon av mygg gir nå grunn til å frykte store malariautbrudd blant de gjenlevende. De første dagene var kritiske for alle, da det ikke fantes rent drikkevann til barna, og på grunn av etterskjelv bodde de veldig trangt i kjelleren på barnehjemmet.

Pakker nødhjelpspakker
I dag er strømmen kommet tilbake. Vannpumpen har begynt å virke igjen, og det finnes nå noen brønner som gir noenlunde rent vann. Men tusenvis av mennesker er hjemløse og sover nå ute på gaten rundt barnehjemmet. Derfor arbeider barna på barnehjemmet for fullt med å pakke ferdig hundrevis av ”nødhjelpspakker” som de deler ut til de tusenvis av hjemløse i Port Blair.

Takker for støtte
I en oppdatering over situasjonen på Andamanøyene legger Matthew Thomas ved en spesiell takk for støtten han og de andre pastorene har fått fra Troens Bevis.

– Vi setter stor pris på deres sjenerøse bidrag til vår tjeneste på disse øyene. Alle våre misjonærer som tjener Herren på forskjellige steder i øygruppen har det bra.

Disse dagene har vi det svært travelt med å sørge for hjelp til ofrene for tsumani-bølgene. Inntil nå har vi delt ut nødhjelp i flyktningleirene på Sør-Andaman, og når Herren nå har økt vårt forråd, rekker vi også ut til ofrene i Hutbay i ”Little” Andaman.

Jeg takker dere helhjertet for gaven som støtter våre pastorer, avslutter Matthew.

For å lese mer om Matthew og dagene etter flodbølgen, se Relaterte nyheter under: 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter