Det mystiske Lembafolket – en av de tapte stammene

Den 11. september 2004 fortalte CNN den oppsiktsvekkende historien om Lembafolket, som sies å være en av Israels 10 tapte stammer. Men allerede i 2003 skrev Aril Edvardsen i en bok om funnene til en engelsk professor, som ved en tilfeldighet fant den tapte stammen.

 

De fleste kjenner i dag til Falasha-jødene, som ble oppdaget i Etiopia, og brakt til Israel i 1984-85 under aksjonen ”Operasjon Moses”. Men det var Dr. Tudor Parfitt som oppdaget Lembafolket i Zimbabwe, Malawi og Sør-Afrika, etter at han hadde skrevet boken ”Operasjon Moses” om de etiopiske Falasha-jødene. Mange av Lembafolket lever i dag som kristne.

Konverterer til jødedommen
Ultraortodokse rabbinere i Israel jakter stadig på de 10 tapte jødiske stammene. De hevder at de finnes blant fjellstammene i Nordøst-India, Nord-Burma, Nord-Thailand, Laos og Sørvest-Kina. De fleste av disse stammene er kristne – særlig mange baptister. Andre jødiskættede stammer sies å finnes i Afghanistan og Nordvest Pakistan, og blant kurdere i Iran og Irak. Men problemet fra et evangelisk synspunkt med alle de ”tapte stammene” som blir gjenoppdaget, er at mange som har hatt en kristen tradisjon forkaster evangeliet og konverterer til jødedommen.

Omtaler Lembafolket i bok
I Aril Edvardsens firebindsserie ”Solgudens autostrada”  – om historie, arkeologi og Bibelen – sporer han historien til Lembafolket i flere kapitler i Bind III ”Ofirgullets makt” (2003). Troens Bevis bladet for februar og mars bringer utdrag fra denne boken om det jødiske Lembafolket, som til og med er DNA-testet for å bevise at de er jøder. For å lese hele den interessante historien kan du også bestille boken ”Ofirgullets makt” over web-shopen. Der kan du lese mer om Lembafolket, kong Salomo og dronningen av Saba, og de gamle egyptere, kanaanitter, jøder og arabere sin innflytelse på forhistoriens Afrika. ‘

Boka kan kjøpes ved henvendelse til Troens Bevis eller via webshop.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter