Tusener av indere jublet

– Ennå kan jeg høre jubelen fra tusener av begeistrede indere, sier pastor Gunnar Jeppestøl som deler sine inntrykk fra turen med Aril Edvardsen til India i November 2004.

Gunnar Jeppestøl var med Aril og Kari Edvardsen til India i november, der de holdt to store kampanjer med predikantseminar. Jeppestøl var selv med på å undervise de flere tusen forkynnerne som deltok på predikantseminarene.

 

Her forteller Jeppestøl fra sin opplevelse av turen:
– Ennå kan jeg høre jubelen fra tusener av begeistrede indere, som for første gang i sitt liv hadde fått høre de gode nyheter om frelse i Jesus Kristus. Solen hadde gått opp i deres hjerter, og nå strømmet lovsangen ut over den store plassen i Khudpullapur, tvillingbyen til Hyderabad, staten Andhra Pradeshs hovedstad. Jeg vet at sangen hørtes også i himmelen.

Genial visjon
Jeg er med på et av Aril Edvardsens vennskapskorstog og predikantseminar, denne gang i India. Igjen har jeg sett hvor effektivt og genial den er den visjon som Gud gav Aril i Hauge i Dalane i 1960. Visjonen med å arbeide gjennom de innfødte, nasjonale lederne viser seg å være utrolig effektivt. Denne gang er det byene Hyderabad og Khudpullapur i Sør-India og Itarsi i Madhya Pradesh-staten i Nord-India som besøkes med predikantseminar og kampanjer.

1000 predikanter er samlet på konferansesenteret til den nasjonale pinselederen Ernest Komanapalli i Hyderabad. Han forteller meg hvordan Gud kalte ham til byen for 26 år siden. Han protesterte for han hadde ikke noe lyst. Men i dag har de plantet over 1000 menigheter, de har 1200 pastorer, 80 barnehjem, 10 bibelskoler, og flere andre teoretiske og praktiske skoler.

Hungrige predikanter
– Det er en utrolig opplevelse å dele Guds Ord til en slik åpen predikantskare. Det oppleves nesten som Ordet blir dratt ut av deg. Vi kan være med å inspirere disse nasjonale vitnene til en enda større visjon for å nå sitt eget folk med evangeliet.

Kyllingvisjonen
– India har i dag over en milliard mennesker, bare Kina har flere. Aril har vært og undervist pastorer i India helt siden 1969, men jeg opplever at han har den samme brannen for sjelenes frelse like sterk og inderlig i dag. Det er en opplevelse å høre når han underviser om det å ikke ha en begrenset visjon. Han taler om at vi er bundet av det vi ser, da er det viktig å ikke ha en begrenset visjon som en hypnotisert kylling som bare ser rett foran seg. Det var uten tvil rett mat til rett tid.

Hemmeligheten til de 12
– Aril underviser grundig om hemmeligheten til at Jesus og apostlene lyktes så enormt i evangeliseringen. Det var at de ”hinket” ikke fram på bare ett bein, men ved at de brukte begge bein i evangeliseringen, nemlig både å ”forkynne og å undervise”. Gjennom evangeliserende forkynnelse ble stadig nye skarer frelst, og gjennom undervisning av de nyfrelste disiplene multipliserte de sin tjeneste slik at det ble mange vitner. Sammen med undervisningen om hemmeligheten med de tolv, brakte Arils budskap en utfordring til de 1000 nasjonale vitnene om å gå videre med evangeliet til Indias 300 000 unådde byer og landsbyer.

Arils undervisning ble framgangsrike tjenester
– Mer og mer oppdager jeg at mange som i dag står i de mest framgangsrike tjenester i India har fått del i nettopp denne undervisningen, samtidig med at det er disse nasjonale vitner som best kjenner folket og kulturen.

5 nye menigheter
– Korstoget på kveldene var lagt opp veldig strategisk i Hyderabads tvillingby Khudpullapur, med 5 satellittbyer, hvor det ikke fantes noen menigheter eller hvor det heller aldri hadde vært holdt noe evangelisk korstog før. Nå var fem pastorer gjort klare til å starte fem nye menigheter i dette området med de nyfrelste etter korstoget. De ble ikke skuffet når vi så tusener av indere komme for å motta Jesus og starte på korrespondansekurset.

Under blant de syke
Det er også overbevisende å se at Jesus kveld etter kveld gjør under blant de syke. Hans navn blir herliggjort blant mennesker som aldri før har hørt evangeliet. Jeg opplever at de ikke er blitt vaksinert mot mirakler som mange av Vestens kristne, når det gjelder at Jesus gjør tegn og under. Der tror de hva de hører og handler på det, så skjer det.

VIDERE TIL ITARSI I NORD-INDIA
– Etter møtene i Sør-India fløy vi til Nord-India for å holde predikantseminar og vennskapskorstog i byen Itarsi. Der fikk jeg se igjen hvor stor pris også de 1000 nasjonale vitnene som var samlet der, satte på at Aril kom her igjen. Mange av predikantene, som nå var blitt eldre, hadde vært her på seminar med Aril helt tilbake fra sekstitallet. Da var de unge gutter som hadde blitt tent i brann for Jesus.

Møtte sin ”åndelige” far
– En av disse predikantene, som virker i Maharastra-staten ut fra byen Manmad, kom til oss i huset hvor vi bodde i Itarsi. Han hadde med seg fotoalbum og fortalte hvordan han hadde plantet 56 menigheter, og at 60 000 hadde fullført Aril Edvardsens korrespondansekurs på marathi-språket. Han viste ivrig bilder hvor han hadde møter med mange tusen tilhørere. Han er en av de mange innfødte misjonærene som har vært eller fremdeles er underholdt av Troens Bevis. Han fortalte at han hadde kommet til et av Arils første korstog i India i 1969. Der hadde han som trettenåring opplevd å bli frelst og døpt i Den Hellige Ånd. Da hadde eventyret startet, og nå kom han begeistret tilbake å fortalte hva som hadde skjedd. Det var en sønn som møtte sin ”åndelige” far. Jeg hadde inntrykk av at det var mange slike, som denne forkynneren fra Manmad, i den tusentallige predikantflokken, som var samlet i Itarsi.

Høsten stor men arbeiderne få
– Her i Itarsi er det Kurien Thomas har stått som en apostel i mange år inntil sin død. I dag er det sønnen Matthew som fører arbeidet videre i samme ekspansive ånd. Vi kunne merke den sterke troens visjon og brann for å nå hele India med evangeliet. Høsten er virkelig stor men vi må be om mange flere høstarbeidere.

Høstarbeidere klare
– Det er mange innfødte misjonærer i India som er klare til å gå ut på de store høstmarkene, men de er avhengig av at noen sender dem. Det kan du være med på ved å underholde en innfødt misjonær. Det er en god og effektiv investering. Enda en gang har jeg fått sett og møtt den verdensvide vekkelsen på nært hold.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter