Internett åpner Saudi Arabia

Nærmere 6 000 Saudi-Arabere kontaktet Troens Bevis sitt Stockholmskontor i 2004. Internett har åpnet en ny kanal for mennesker i hermetiske lukkete land som lengter etter å finne sannheten.

 

Bare til Stockholm-kontoret i 2004 var det 5 679 personer fra Den arabiske halvøy som tok kontakt med Miracle-kanalen etter å ha sett evangeliske TV-program. Dette er en utvikling som aldri før har skjedd i kristenhetens historie. Internett har nå åpnet en ny kanal for mennesker i hermetiske lukkete land som lengter etter å finne sannheten.

Saudi-Arabia følger en puritansk retning av Islam og praktiserer også Sharia lovgivning. Den legger vekt på de første islamske samfunn, de første muslimer og en bokstavelig tolkning av Koranen. Islam er den eneste offisielt godkjente religionen i landet, men man godtar imidlertid andre religioner hos utlendinger som lever i landet, så lenge de ikke praktiseres offentlig. Det er også det landet i verden der kvinner har minst rettigheter. De kan ikke kjøre bil, fikk ikke delta i det såkalt første ”demokratiske” valget landet hadde i år, og de trenger en mannlig verges tillatelse enten de skal kjøpe seg en flybillett eller melde seg inn på universitet.
Her er følger utdrag fra telefonsamtaler, brev, SMS og MSN Chatroom-samtaler fra et bredt spekter av Saudi-Arabere som kontaktet Troens Bevis sitt Stockholmskontor i 2004.

Lege fikk nytt håp
En lege avslutter brevet sitt med at han vil gjerne dele sin opplevelse med andre TV-seere for å gi dem det håpet som han nå selv har funnet;
– Jeg er lege i Saudi-Arabia og har blitt utsatt for mange onde opplevelser fra dem som er fanatiske med sin religion. Det har fått meg til å ta avstand fra denne fanatismen. Etter å ha sett på Miracle-kanalen ber jeg at dere vil lede meg til Jesus Kristus, og inn på hans vei. Jeg ønsker å bli slik som dem som jeg ser på programmene som har den sanne tro. Du må gjerne lese opp mitt brev på TV-programmet, slik at de mange som er skuffet på sin religion, kan få håp, og forstå at ikke alt som her kalles religion er den sanne tro.

Så Jesus i en drøm
Ifølge den arabiske kulturen er det en vanlig oppfattning at Gud taler gjennom drømmer. Det er ikke første gang Troens Bevis har fått henvendelse fra personer som handler konkret på drømmer de har hatt;
– En dag hadde jeg en drøm, der Jesus fortalte meg at jeg skulle ta kontakt med dere for å få tilsendt brevkurset ”Det nye liv”. Jesus sa at dere ville lede meg på den rette vei, og at han ville tilgi meg alle mine synder. Mitt hjerte er fullt av takknemlighet for hjelpen jeg har fått. Husk på meg fortsatt i bønn.

Okkulte spådommer
En annen mann fra Saudi-Arabia forteller at han var fortvilet på grunn av okkulte spådommer han hadde fått over sitt liv, og nå vil han gjerne ha hjelp fra ”Jesus”.
– Jeg er fra Saudi-Arabia, og gleder meg over Miracle-TV. Mitt liv har ingen mening. Jeg er en villfaren person på grunn av okkulte spådommer. Men etter å ha sett deres TV-program har jeg begynt å elske Jesus, og vil gjerne ha hjelp til å gå på hans vei.

Føler seg fortapt
En annen mann forteller at han føler seg fortapt og trenger hjelp til å velge tro;
-Takk for Miracle-TV. Jeg heter Hassan, er gift og har en sønn her i Saudi-Arabia.
Jeg føler meg fortapt og trenger veiledning til å velge tro. Mitt liv er bare rot, og mer forvirrende enn jeg kan fortelle. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og jeg trenger hjelp til å finne Jesus Jeg trenger brevkurset ”Det nye liv” og en kopi av Den hellige bibel på arabisk.

Jesus via e-post
Det er oppmuntrende for kanalen å se at også kvinner, som har veldig restriktive liv i landet, nå har fått et redskap til omverdenen gjennom Internett;
– Jeg er en kvinne fra Saudi-Arabia, og jeg takker dere for de vidunderlige TV-programmene. Jeg trenger brevkurset ”Det nye liv”.
Men jeg har et spørsmål: Kan jeg få brevkurset via Internett og e-post? Dere vet kanskje at det er veldig vanskelig å sende bøker og brev til oss her i Saudi-Arabia på grunn av streng kontroll. Derfor ber jeg om at dere kan sende meg evangeliet om Jesus via e-post. Takk for alt dere har gjort for meg gjennom TV-programmene hit til Saudi-Arabia.

Takknemlig kvinne
En annen kvinne er allerede kommet til tro gjennom programmene, men vil gjerne ha en bibel.
– Jeg er en kvinne som bor på Den arabiske halvøy. Jeg takker dere alle for TV-programmene, og hva de har betydd for mitt liv.
Jeg vil gjerne fortelle dere at nå har jeg tatt imot Jesus som min frelser, og deler nå samme tro som dere.
Jeg er så takknemlig at dere nå vil sende meg bibelen og brevkurset ”Det nye liv”.

Sterkere enn frykten
Ifølge denne kvinnen er det ikke uten personlig risiko at hun kontakter kanalen, men ønsket om å bli kjent med Jesus er sterkere enn frykten for straff.
– Jeg takker for at dere har hjulpet meg å finne Jesus gjennom TV programmet ”Miracle” og brevkurset. Mitt liv har virkelig begynt å bli forandret siden den dagen jeg lærte Jesus å kjenne.
Jeg trenger fortsatt forbønn og undervisning. Be om at jeg fortsatt må kunne fortsette å tale med dere i video-samtalerommet via MSN, for dersom noen her oppdager dette kan jeg bli drept.

Ønsker du å hjelpe Troens Bevis å fortsette satellittsendingene til den arabiske verden kan du gi en gave øremerket ”media”. Gå ganske enkelt se i høyre margin der det står ”Gi en Gave”. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter