Sentrale ledere med bakgrunn fra Misjonsskolen

Gjennom årene er hundrevis av elever uteksaminert fra Troens Bevis Bibel & Misjons Institutt (TBBMI) i Sarons Dal. Flere er nå sentrale kristne ledere både i Norge og i utlandet.

Blant de som nå er sentrale kristne ledere etter å ha gått på TBBMI er Hallvard Hasseløy, evangelist med utstrakt misjons- og nødhjelps arbeide, Leiv Holstad, pastor og leder av Maritastiftelsen, Tord Johansson, svensk pastor og misjonær, Roger Skaug, pastor, Else Palma Pedersen, mangeårig misjonær i Argentina, Ole Bjørn Urne, tidligere leder av Ten Center og nå pastor, og Wiggo Wilhemsen som er evangelist.

Fra utlandet kan nevnes Richard Gunning fra Belfast, verdensevangelist og grunnlegger av misjonsorganisasjonen Reach the Unreached, Peter Karangu, pastor og misjonsleder i Kenya,  Kalman Harka, nasjonal misjonær og menighetsplanter i Ungarn, Richard Lundgren fra Sverige, verdensevangelist og leder for misjonsorganisasjonen ”Gå Ut”.

Innvidd uten gjeld
Det var våren 1965 Aril Edvardsen kjøpte eiendommen som fikk navnet Sarons Dal uten så mye som 5 øre til å betale den med. Mange var derfor forbauset da allerede 12. desember 1967 det første byggetrinnet av misjonsskolen var ferdig til innvielse, helt uten gjeld.  
Det intensive byggearbeidet fortsatte utover i 1968, og den 18. november samme år opprant den store dagen da Troens Bevis Bibel & Misjons Institutt høytidelig kunne innvies.

Pionerkull med 26 elever
Det var 26 elever, 14 menn og 12 kvinner, deriblant tre ektepar, som utgjorde det forventningsfulle pionérkullet. En rekke prominente gjester fant også veien til Sarons Dal da misjonsskolen skulle innvies, og en av dem var daværende misjonsforstander i pinsebevegelsen, Hans Svartdal.
I sin innvielsestale sa Svartdal følgende: – Jeg er sikker på at jeg har med meg tusener utover vårt land og langt utover landets grenser når vi i dag innvier dette sted til et Guds hus, hvor lyset skal spres utover. Ikke bare i vårt eget land, men utover vårt kontinent Europa, ja, utover hele verden, som det allerede gjør, men som i enda større grad vil bli en virkelighet fra denne dag.

Oddvar Tegnander
Daværende misjonær Oddvar Tegnander skrev samme året i en artikkel at han så et stort behov i kristen-Norge for den nye misjonsskolen i Sarons Dal: ”Vi har gjennom årene hatt altfor mye av dette: – Ja, se å få dem ut, tiden er jo så kort, det gjelder å virke mens det heter i dag, osv, også har vi gjort hastverksbeslutninger og sendt ut ukvalifiserte folk. Jeg er blant dem som erkjenner tidens korthet, men Kristus sa ikke at vi av den grunn skulle slurve i vårt arbeid for ham. En god forberedelse til gjerningen er nesten like viktig som selve gjerningen.”

Underviser unik misjonsstrategi
Noe av det som har gjort TBBMI helt unik fra det første pionérkullet har vært misjonsstrategien som elevene lærer. Gjennom den øvrige virksomheten til Sarons Dal ser i de praksis en organisasjon som både respekterer og kanaliserer sitt arbeide gjennom nasjonale medarbeidere. Denne praksisen står i sterk kontrast til den tradisjonelle misjonsmetoden som gjør seg avhengig av ”vestlige” misjonærer, som alltid selv må være til stede på misjonsfronten for å overse og drive arbeidet.
Denne strategien er også en av grunnene til at mange av de tidligere elevene har lykkes i tjenester som har fått store følger for evangeliet langt utover landets grenser.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter