fbpx

Aril Edvardsen invitert til Europarådet

Evangelist og grunnlegger av Troens Bevis Verdens Evangelisering i Sarons Dal, Aril Edvardsen, er invitert å delta i Europarådet for å diskutere religionens rolle i det moderne samfunnet.

Dette viktige møtet finner sted i Strasbourg, Frankrike, den 28. april. Edvardsen deltar sammen med stortingsrepresentant Elsa Skarbøvik (KrF), som er Norges representant i Europarådet (og gruppen European People’s Party).

Edvardsen skal tale om hvordan kristne og muslimer kan leve fredelig sammen. I fjor ble det holdt en lignende konferanse i Europarådet, der katolske ledere fra Roma representerte de kristne. I år representerer Aril Edvardsen de kristne Jesustroende, og møter en kjent muslimsk leder fra Tyrkia som også skal holde foredrag.

Den internasjonalt kjente verdensevangelisten fra Kvinesdal har de siste årene spilt en aktiv rolle i flere konfliktområder på forskjellige steder rundt omkring i verden.

Mest kjent er kanskje hans berømte møter og håndtrykk med Yasser Arafat i Gaza, påsken 1998. Edvardsen ble i 1999 overrakt en internasjonal fredspris av den Pakistanske president, Mohammed Rafiq Tarar, for gjennomføringen av freds- og harmonikonferansen i Lahore i april 1999, med kristne og muslimske ledere.

Lignende fredskonferanser og initiativ er blitt gjort blant annet i Rwanda, Kongo og Burundi, og ikke minst, nå sist i kriserammede Sudan i februar 2005.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter