Så Sudan strekke sine hender mot Gud

Under Aril Edvardsens kampanje i Sudan i februar ble landets to største utendørs arenaer fylt til randen av tusenvis av mennesker som løp frem til podiet for å ta imot Jesus.

– Tusener kom faktisk løpende framover på gressmatten fra alle kanter, og snart var store deler av banen fylt av Sudanere som løftet sine hender mot himmelen. Det var et gripende syn. Aldri har jeg sett så mange søke frelse på det første møtet i de 40 år jeg har holdt evangeliske kampanjer utover jorden, skriver Aril Edvardsen i Troens Bevis for april, 2005.

Sudans tidligere ambassadør til Norge, Charles Namyand D’Awol, og nå en av lederne i Sudans utenriksdepartement, satt ved Aril Edvardsens side under åpningsmøte på Omdurmans store fotballstadion, Merrikh, som har 60 tusen sitteplasser på tribunen. Mens han så ut over den velfylte arenaen sa han til Aril;

– Det ser ut som om du har lykkes i de visjoner og mål du hadde for Sudan.

Da Aril reiste seg for å gå på talerstolen ble han hilst med klapp og jubelrop fra massene.

– Slik mottar man en evangelist i et muslimsk land når Gud gjør under, skriver han selv.

Hele stadion i ekstase
Tre av dem som klarte å bane seg vei til plattformen for å fortelle om hvordan Gud hadde rørt ved dem under fellesbønnen for de syke, satte hele stadion i ekstase. Den første som vitnet var Yousuf Elias som hadde vært totalt blind de tre siste årene. Nå så han klart, og strålte av glede.

En blind eldre dame hadde også fått sitt syn tilbake, og kom til plattformen og vitnet om Jesu under sammen med sin voksne datter, som bekreftet det hun fortalte. Hennes ene øye var så ødelagt at det var som et «dobbelt under» at hun nå kunne se også gjennom dette øyet.

Den tredje som vitnet fra plattformen var en mann som hadde vært både blind og døv. Nå så han klart, og hørte tydelig mens en av predikantene testet hørselen hans bakfra.

Var som «trollbundet»
Fordi Merreikh-stadion i Omdurman skulle brukes til en stor fotball landskamp, måtte hele kampanjen flytte over til Khartoums Nasjonalstadion inne i Khartoum. På denne måten ble begge byene berørt med Jesus evangelium.

– Da frelsesinnbydelsen ble gitt, løp nærmere 20 000 fram i hast for å ta imot Jesus som sin frelser. Også denne kvelden helbredet Jesus krøplinger, blinde og døve, og noen av dem vitnet fra plattformen og demonstrerte Jesu undere, skriver Edvardsen.

– Folket ble som «trollbundet» over Guds under, og ære og pris til Jesu navnet bølget over stadion, som når Norge scorer på Ullevål stadion.

Så på møteopptak i moske
Da Troens Bevis sin Tv mann, Karl Røksland filmet i den store moskeen til Sudans Mahdi som inneholder Mahdiens grav, oppdaget han at mange muslimer var der og så på video-opptak fra kampanjen dagen før.

Møtene flyttet tilbake til Merreikh-stadion i Omdurman, og Charles Manyang D’Awol fra Sudans DU fortalte at man nå talte om møtene over hele hovedstaden, – også i regjeringsbyggene og blant politikerne i parlamentet.

Brøt sperringene
Den siste kvelden på Merreikh-stadion brøt folket gjennom sperringene og strømmet inn på stadions gressmatte og fylte hele banen. Men likevel ble det fortalt at tusener stod utenfor stadion og ikke kom inn.

Det var blitt trykt opp 50 000 brevkurs for oppfølgingen, men mange flere kunne vært trykt. I etterkant av kampanjen har Troens Bevis fått store finansielle byrder for å følge opp alle de frelses søkende under kampanjen i Sudan. .

Da «Aksjon Sudan 2005» var over hadde Troens Bevis og Aril Edvardsen klart å fylle landets to største utendørs arenaer med skarer som hørte og tok imot Jesu evangelium. -Det ville være som å fylle både Ullevål stadion og Bislett stadion i Oslo med hungrige og frelsessøkende, sier Edvardsen.

Startet 400 menigheter
Troens Bevis har gjennom sitt arbeide i Sudan gjennom årene fått være med på å grunnlegge over 400 menigheter gjennom nasjonale misjonærer som har fått støtte fra Sarons Dal.

Etter denne aksjonen er det flere nye innfødte misjonærer som står klare til å ta evangeliet til landsbyer og fjerntliggende strøk i landet. Nå som evangeliet har gått inn gjennom landets hoveddør med tillatelse og støtte fra myndighetene, håper Edvardsen at andre vil følge hans eksempel og ta evangeliet til andre byer i Sudan slik som Juva i sør og Port Sudan ved Rødehavet.

Kilde: Troens Bevis for april, 2005

Ønsker du å være med å støtte en innfødt misjonær i Sudan kan du klikke her: «Gi en Gave». Spesifiser hva du vil din gave skal brukes til.

BILDEGALLERI SUDAN 2005 – Klikk her! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter