Brevkurset tar av i flyktningleirer

Fortvilte flyktninger i Malawi øyner nytt håp gjennom brevkurset ”Det nye liv.”

 

Troens Bevis sitt lokale brevskolekontor fikk nylig brev fra en flyktningleir i Malawi. En 33 år gammel far fra Kongo skriver at han har alltid ønsket å gå på en bibelskole og øynet nå en måte å fullføre det som har vært en uoppnåelige drøm. Han lever i håpet om at kurset kan føre han inn i kallet han har båret på, men som krig og manglende resurser har satt en brå stopp for.

– For å gjøre en lang historie kort, jeg er en kongolesisk flyktning her i Malawi. Jeg er 33 år gammel, far til tre og har akkurat gjort meg ferdig meg videregående skole. I tillegg har jeg alltid hatt lyst til å studere det kallet jeg har fått fra Gud, men mulighetene har aldri vært der. Når jeg hørte at dere tilbyr folk et brevkurs og til og med betaler for det, skrev jeg til dere med engang, forteller trebarnsfaren.

Lederen for brevskolekontoret i Malawi, Pastor Felix Zalimba, er veldig positiv overfor den nye retningen brevkurset nå tar og forteller at etter det første brevet fra denne mannen, strømmer det nå på med forespørsler fra andre i flyktningleiren.

Flyktningstrømmen til Malawi fra landene rundt de store innsjøene har økt drastisk siden slutten av 80-tallet. Hovedleiren, Dzaleka Camp, som tidligere var et strengt bevoktet fengsel, hadde allerede i 2003 langt oversteget sin kapasitet med 16.000 flyktninger stuet sammen innenfor murene. Det er nå opprettet flere flyktningleirer i Malawi, som tross landets egne store behov og enorme fattigdom, nå huser tusenvis av krigsrammede mennesker fra hele regionen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter