Diplomoverrekkelse i fengsel i Malawi

9. mars holdt fengselsledelsen i Chichiri-fengselet i Blantyre en formell diplomoverrekkelse til alle de innsatte som har fullført Aril Edvardsens brevkurs “Det nye liv.” Seremonien vakte så stor oppsikt at den havnet på førsteside i landets største avis.

 

Malawis største avis, “The Nation Newspaper”, hadde et førstesideoppslag om den formelle diplomoverrekkelsen 9. mars, som fant sted inne i et av hovedstadens største fengsel. Da var alle de innsatte invitert til å delta på en formell seremoni, der fangene som hadde fullført del I og del II av Troens Bevis sitt brevkurs fikk overrakt diplomet de hadde gjort seg fortjent til.

Forandring til det bedre
Det var etter forespørsel fra fengselsmyndighetene at Troens Bevis sitt brevskolekontor i Blantyre holdt den formelle diplomoverrekkelsen. Fengselsmyndighetene sa til brevskoleledelsen at de har merket en slik dramatisk forvandling til det bedre blant de innsatte som tar brevkurset, at de håpet denne formelle seremonien ville oppmuntre flere innsatte til å ta kurset.

Avisen skriver; “For å forvandle de innsatte, har et norsk institutt åpnet en korrespondanse-bibelskole i Chichira fengsel. I tillegg til Mawai, operer brevskolen også i Kongo, Rwanda, Nigeria, Burundi, Uganda og andre land. Målet med den internasjonale korrespondanseskolen er å arbeide hånd i hånd med fengselsautoritetene for å bringe en varig forandring i de innsatte, og kurset vil snart bli tilbudt andre fengsler i hele landet”, ifølge Zalimba.

Lederen ved brevskolekontoret, Felix Zalimba, forteller Troens Bevis at de allerede 29. mars, rett etter påskeferien, begynte å tilby brevkurset til de innsatte i Zomba-fengselet i Blantyre. Brevskolen i Malawi hadde til sammen 43.848 registrerte elever i mars 2005. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter