Trenger 25 millioner kroner etter Sudan kampanje

– Vi er på vei mot økonomisk krise, men Gud er mektig, skriver Aril Edvardsen i et brev som er sendt ut til Troens Bevis sine faste og tidligere misjonspartnere.

Økonomisjef for Troens Bevis, Tor Lorentzen, sier at uforutsette utgifter gjorde at «Aksjon Sudan 2005» ble dobbel så dyrt som budsjettert.
Men det har også blitt gjort en del investeringer uten å ta opp lån, og samtidig har det heller ikke vært særlig med midler å tære på, ifølge daglig leder Rune Edvardsen.

En måned i etterskudd
For å holde hjulene i gang er misjonsorganisasjonen Troens Bevis avhengig av å få inn over 3.6 millioner kroner i gaver i snitt hver måned.
– Våre faste givere er svært trofaste, men utgiftene har økt. Leie av 12-timers daglig sendetid på satellittkanalen «Miracle» koster oss årlig 3,6 millioner kroner. I tillegg trengs det nesten like mye til å produsere programmer, sier Tor Lorentzen.
Anslag viser at organisasjonen per i dag ligger vel en måned på etterskudd i forhold til dette.

Aksjonsbudsjettet sprakk
Det var i februar at Aril Edvardsen holdt et vennskapskorstog i Sudan med påfølgende freds- og harmoni konferanse. Mange tusen sundanesere sluttet seg til fellesbønnen om frelse på slutten av møtene, og 50.000 gratis brevkurs ble delt ut som oppfølgingsmateriale. Men selv om aksjonen ble en stor suksess, ble den mye dyrere enn først antatt.
Rune Edvardsen, som også var med til Sudan, forteller at det var flere ting som gjorde at budsjettet for aksjonen sprakk.

– En av grunnene var blant annet at en sikkerhetssjef nektet oss å avvikle en del av møtene på en åpen plass, hvor vi kunne holde kampanjen uten å betale leieutgifter. Dette resulterte i at vi måtte leie en stor idrettsarena med en tilsvarende standard som Ullevål stadion.

Måtte leie 200 busser
– Anlegget lå litt utenfor sentrumsområdet, og dette var en av årsakene til at vi måtte hyre inn 200 busser til å frakte folk til og fra møtene. Samtidig måtte vi også gå til anskaffelse av en del lydutstyr. Alt dette gjorde at vi pådro oss en del ekstrakostnader. Men når det er sagt, var kampanjen i Sudan helt fantastisk. Personlig har jeg aldri sett et slikt åndelig gjennombrudd i mitt liv, sier Rune Edvardsen.

Lykkes for godt
Spøkefullt sier økonomisjefen at Troens Bevis lykkes for godt. Han viser til at det koster penger å følge opp dem som er kommet til tro som en følge av at de har deltatt på Aril Edvardsens folkemøter, deltatt på misjonsorganisasjonens brevskoler eller sett på de satellittsendte TV-sendingene.

Ønsker du å gi en gave for å hjelpe Troens Bevis med underskuddet etter Sudan kampanjen, klikke på ”Gi en Gave”. Troens Bevis er svært takknemlig overfor alle som gir en hjelpende hånd i denne uforutsette situasjonen organisasjonen nå befinner seg i. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter