Aril Edvardsen samlet 500 i Kristiansand

76 personer tilkjennegav av de ville tro på Jesus som frelser under det første folkemøtet arrangert i Gimlehallen, Kristiansand, 15. april. Fredag 22. april forventes storinnrykk til IMI Forum, Stavanger.

Det første folkemøtet der Aril Edvardsen møter publikum sammen med velkjente artister som Ole Paus, Jonas Fjeld og Bjøro Håland, ble arrangert for rundt 500 frammøtte i Gimlehallen, Kristiansand fredag 15. april. Gimlehallens vaktmester anslo besøkstallet til 750.

Også sangeren Jan Egil Omdal fra Kvinesdal, som har tronet 8 uker på Sørlandstoppen denne våren deltok. Arbeiderpartiets varaordfører Bjarne Ugland ønsket velkommen på vegne av Kristiansand by, og uttrykte glede over at det første folkemøtet ble lagt til Kristiansand.

TO RUSTNE HERRER
Ole Paus og Jonas Fjeld, av seg selv betegnet som ”to rustne herrer”, fulgte deretter opp med konsert, før Aril Edvardsen talte ut fra temaet: ”Tro og bevisstgjøring i det 21. århundre”. I mellomtiden hadde Bjøro Håland tatt folket med i flere velkjente country western-sanger.

76 personer fylte ut og leverte inn ”bekjennelseskort” om at de vil være Jesustroende, etter Aril Edvardsens innlegg. Dette er trolig det største antall trosbekjennelser som Edvardsen selv og andre kristne forkynnere har registrert i et eneste møte i Norge.

Samtlige frammøtte fikk utdelt Aril Edvardsens rykende ferske bok: ”Tro og bevisstgjøring i det 21. århundre”.

FORNØYDE ARTISTER
”Møtet med Aril har vært en udelt positiv opplevelse. Jeg synes det er glimrende at han nå forsøker å bygge broer mellom ulike miljøer. Jeg har ikke mitt hjerte i de pinsekarismatiske miljøene som Aril representerer, men det betyr ikke at jeg ikke vil ha noe med menneskene i disse miljøene å gjøre”, uttalte en begeistret Ole Paus til avisen Vårt Land i etterkant.

Til Rogalands Avis uttalte den samme Paus: ”Det var veldig trivelig. Jeg tror både vi og Edvardsen treffer litt andre folk enn vi gjør til daglig. Det var ulikt andre konserter”. Aril Edvardsen uttalte til samme avis: ”Det gikk som fot i hose. Å stå på scenen sammen med Ole Paus, Jonas Fjeld og Bjøro Håland var alle tiders”, sier Edvardsen.

35 000 TIL DINA-SENTERET
Folkemøtene har gratis entre men folket gis anledning til å gi en gave til det såkalte Dina-senteret for sterkt mishandlede og voldtatte småjenter i krigsherjede Kongo og  hjelp til Aidssyke i Rwanda.

I alt 35 000 kroner ble samlet inn i Gimlehallen. I tillegg var det mange som tok imot bankgiro for å kunne gi en gave i etterkant. Folkemøtet ble avsluttet med en ”grand finale” hvor alle sangerne inklusiv Aril Edvardsen deltok.

Neste stormøte finner sted i IMI Forum – Stavangers nye storstue – fredag 22. april, kl. 1900. Og forespørsler kommer nå fra flere norske byer om lignende folkemøter. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter