fbpx

Fredskonferanse i Somalia er for farlig

Aril Edvardsen er blitt forespurt av Somalias myndigheter om å holde en fredskonferanse i landet, men han vurderer foreløpig situasjonen som for farlig.

Somalia, som ligger på Afrikas horn, med Rødehavet i nord, og Indiahavet i sørøst, er et krigsherjet land med ca. 12 millioner innbyggere. Landet har ingen evangelisk menighet, og er strengt islamsk.

Somalia er oppdelt i biter, som regjeres av forskjellige klaner med deres ”private” armeer. Somalias regjering, som har holdt til i eksil i Kenya, har med sin nyvalgte president Abdullah Yusuf Ahmed, forsøkt å få kontroll over landet. Men de mange krigsherrer gjør dette nesten håpløst, på grunn av lovløsheten som rår i alle provinser.

Aril Edvardsen som har blitt mer og mer kjent blant flere ledere i Den muslimske verden som en Jesustroende fredsaktivist, har blitt kontaktet av somaliske og kenyanske parlamentsmedlemmer som arbeider for fred og forsoning i Somalia.

På veien hjem til Norge fra Sudan, via Nairobi, ble Aril Edvardsen bedt om å møte noen av disse lederne. Her møtte han blant annet Somalias president Abdullah Yusuf Ahmeds personlige rådgiver, Rashid Aden, som også er medlem av Somalias parlament.

Må be om fred for landet
Men på dette tidspunkt er det foreløpig livsfarlig å reise til Somalia. Derfor oppfordrer Edvardsen alle Nordens kristne til å be om fred for Somalia, og om at dørene kan åpnes for Jesu evangelium blant landets 12 millioner  mennesker.

Kilde: Troens Bevis for Mai, 2005Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter