Begeistring for musikalsk folkemøte

Sannsynligvis fikk Ole Paus, Jonas Fjeld og Bjøro Håland flere nye fans enn Aril Edvardsen i IMI Forum fredag kveld. For Edvardsen hadde så mange fra før, skriver Stavanger Aftenblad etter folkemøte i IMI forum på fredag.

 Aril Edvardsen uttalte fra scenen at  han har gjort sitt i norske kirker og bedehus gjennom 40 år som predikant.

-Nå drømmer han om å nå et nytt publikum i Norge: den store andelen nordmenn som sier de tror på Gud, men som aldri oppsøker menigheter. Det er derfor han har alliert seg med de to rustne herrene Ole Paus og Jonas Fjeld, samt Bjøro Håland med band for en gratisturné til flere norske byer. Kanskje vil de trekke en annen type folk til folkemøtet. Og kanskje når artistene også for dem nye publikummere. En vinn-vinn situasjon for dem, en nyskapning for publikum, skriver Stavanger Aftenblad.

Rundt 400 personer møtte opp i IMI Forum på fredag for å få med seg begivenheten.

Mellom de musikalske innslagene ble flere video innslag vist på storskjerm, om hjelpeprosjekter i Afrika – og om Aril Edvardsens rolle i utlandet. Det ble også organisert pengeinnsamling og utfylling av bekjennelseskort der en kunne bekjenne sin tro.

Bjøro Håland sang flere av salmene han har spilt inn. Og det var tydelig at publikum kan sine salmer, for her ble det rungende allsang, ifølge avisen.

Til slutt samlet Aril Edvardsen og alle musikerne seg på scenen til en felles musikalsk avslutning: «I wanna go home». Salen jublet og reiste seg til stående ovasjoner.

Ifølge Liv Næsheim, som var med en venninne flokk på fire på møte denne kvelden,  -var konserten var noe av det kjekkeste hun hadde opplevd noensinne.

Ifølge avisen  var alle de fire venninnene enige om at miksen av preken, musikk og filminnslag var flott, og at Edvardsen er en flink taler.
Men å fylle ut skjemaet for å bekjenne sin tro ble allikevel  for mye for to av dem. Men en av dem, Randi, fyller ut kortet, forteller journalisten i Stavanger avisen.

Kilde: Stavanger Aftenblad på nett, 23.04.05Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter