Spennende ettermiddag på ”verdensnettet”

Bli med og se hva som skjer en ettermiddag på ”verdensnettet.” Gjennom øynene til en Troens Bevis medarbeider får du en tur inn i en fantastisk reality verden der flere tusen mennesker snakker om Jesus.

”Miracle”-kanalen opplever nå et nytt fenomen. Et verdensnett uten geografiske grenser, der flere tusen mennesker snakker om Jesus. SMS, MSN, e-post og mobil er blitt de nye dørene til det grenseløse rommet. Mange tusen arabere, både fra arabisktalende land og immigranter til Europa og Skandinavia, besøker dette ”verdensnettet” for å lære mer om Jesus, etter å ha sett kanalens TV-sendinger. For mange av dem blir ”verdensnettet” deres første og kanskje eneste kontaktpunkt med andre Jesustroende.

En av Troens Bevis sine medarbeidere fikk en opplevelse uten sidestykke da han fikk en guided tur gjennom dette elektroniske rommet folk besøker via SMS, MSM, e-post og mobil. Spesielt spennende er MSN, der de som snakker sammen på internett, og kan se hverandre gjennom et videokamera. Dette er ganske et nytt tilbud, og på bare 3 måneder var det 1.117 personer som besøkte dette ”video”-rommet.

En ettermiddag på verdensnettet
– Arabisk musikk og duften av arabisk mat møter meg straks jeg stiger over dørstokken, forteller Troens Bevis medarbeideren, som besøker Stockholmskontoret for oppfølging av ”Miracle”-kanalen for første gang.

– Etter velkomsten går vi inn på kontoret hvor MSN chat-programmet er åpnet. Veggene er dekorert med mailer og brev fra ”Miracle”-kanalens seere. Jeg får forklart hva de nye MSN-deltagerne spør om og ser alle gamle chat-venner som er online og hilser igjen. Mange takker for ”Miracle”-kanalen.

– Det spraker i høytaleren og en stemme fra Egypt vil ha kontakt, og praten går livlig. Ledsageren på kontoret forklarer til meg.

”Dette er en dataprogrammerer fra Egypt. For 1-1/2 år siden hørte jeg en kvinne som bare gråt og hadde vanskelig for å forklare seg. Hennes pappa hadde forlatt familien og var ute med andre kvinner. Tilbake satt mor, datter og sønn med et sterkt hat. Hun sa hjemmet var blitt som et helvete. Datteren har tatt imot Jesus og tilgitt sin far og jeg har også samtalt mye med hennes mor og bror. Til møtet vi skal holde i kveld for å få nye mediapartnere, har hun laget hele Powerpoint- presentasjonen i Egypt, og nå redigerer vi den sammen over MSN. Vi legger inn tallene på for eksempel hvor mange fra Saudi Arabia og Den arabiske halvøy som har tatt kontakt med oss siste år, som ble totalt 5 679. Hun lager en flott presentasjon. Først hjalp vi henne og familien gjennom ”Miracle”-TV og oppfølging. Nå er det hun som hjelper oss!!”

Online bønn
– I dagens post til Stockholmskontoret har en mann fra Algerie sendt med et gammelt fotografi av byen Alger i 1919. Brevet er på flere tettskrevne sider. Men det er flest som søker kontakt på MSN og E-post. Inn kommer stemmen til Ibrahim, den første araberen kontoret fikk lede til Jesus, etter at han så ”Miracle”-kanalen. De snakker sammen på MSN om problemer han har i sin arbeidssituasjon, og så ber de sammen. Ibrahim tar farvel og sier han er online neste uke.

Venter i kø
– Det kan være 10 personer som vil chatte samtidig, så de venter i kø. Nestemann kommer fra Bahrain og heter Salam. Han trenger veiledning om troen på Jesus. Derfor blir han vist hvordan han skal logge seg inn på Aril Edvardsens brevskole på Internett. (www.newlife-school.com) ”Gikk det bra? ” blir han spurt . Salam takker og bekrefter at alt virker og de gjør en avtale om at de skal snakkes neste tirsdag klokken 11.00. Innen da skal Salam lese undervisningen Aril Edvardsen har skreddersydd for arabere som søker Jesus.

Inviterer søster i Yemen til web-skolen
– En mann fra Yemen som bor i Stockholm, er en troende. Han ringer for å si at han har vært på nettet og funnet at brevkurset har en helt ny versjon, som han mener er enda bedre enn den gamle. Aril Edvardsen har nylig revidert kurset, så arabere kan sammenligne hva Koranen og Bibelen sier om Jesus. Nå vil han gjerne at hans søster i Yemen skal lære om Jesus, og han vil vise henne web-adressen til brevskolen. Han får også kanalens MSN informasjon, slik at hans søster kan samtale med kontoret på tirsdag neste uke.

Kurder møte andre Jesustroende
– På ett sted bare lederen ved Stockholmskontoret har tilgang til å åpne, hvor han kan se deltakerne på Internett-brevkurset, har en kurder som bor i Malmö lagt igjen sitt telefonnummer. Han blir ringt opp. Denne mannen er et helt nytt bekjentskap for kontoret. Kurderen har tatt imot Jesus ved å lese brevkurset.

Fra Tyskland hører vi stemmen til en araber som takker så mye for brevkurset på Internett. Han sier også at han er på nettet til samme tid hver dag om vi vil treffe ham. En saudier oppgir sitt telefon nummer.

”Verdensnettet” viser veien
– Midt i rushtrafikken da skandinavene skal hjem fra arbeidet, fyller teknologien menneskenes hverdag med frelsens mirakler, og Jesu evangelium bringer Guds rike nær i arabernes hjerter, både i Nordens byer og bygder, Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Gulfstatene og Saudi-Arabia. Jeg kan huske vinterdagen i 1996 da jeg hadde selv æren av å åpne den første konvolutten med seerbrev fra ”Miracle”-kanalens første sending. Det kom på engelsk fra byen Aleppo i Syria til Sarons Dal. I Stockholm ser jeg flere tjukke permer med brev fra araberne. Araberne selv tar seg av oppfølgingen, for Troens Bevis driver verdensvid evangelisering gjennom nasjonale vitner.

”Dere er verdens lys og jorden salt. En by som ligger på et fjell kan ikke skjules,” stod det i brevet fra Syria. Det som var en sped begynnelse med én time satellittsending i uken, er nå blitt 12 timer daglig og et verdenomspennende nett der tusenvis av mennesker samtaler om Jesus.
I februar, mars og april var det 4.672 arabere som kontaktet oppfølgingskontoret i Stockholm.

Totalt sett var det 22 000 mennesker som kontaktet ”Miracle”-kanalen i 2004. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter