Askeladden i Sarons Dal

Leder for Norges Kapellkirker, Bengt Chistensen, også kjent fra TV, sa i sin tale under stevnet at det er mange Per og Pål blant norske kirkeledere, men selve Akseladden sitter i Sarons Dal.

 – Jeg har truffet mange ”Per og Pål” blant prester og kirkeledere i Norge, men i Sarons Dal har vi selve Akseladden, han sitter der i blå skjorte, sa Christensen og pekte på Aril som satt på plattformen.Det er spesielt folkemøtene  til Edvardsen som har gitt samklang hos kapell lederen.

I flere år har han selv jobbet med samme mål for øyet, å nå grasrota i befolkningen med evangeliet, og fortalte at noe har forandret seg blant det norske folk de siste 10 årene.

– Vi ser en ny åndelig lengsel over landet. Vi (det norske folk)  har gjort det vi liker så lenge at vi ikke liker det vi gjør, sa han som en forklaring på folkets nye åpenhet overfor Gud.

– Har dere hørt ropet fra den skjulte kirken? spurte han forsamlingen og nevnte flere eksempler på hvordan folk på Østlandets utesteder er åpne for samtaler om den kristne tro.

Han fortalte at etter innspillingen til et Tv program på restauranten Håpet i Tønsberg der temaet var ”Tro og Tvil”, og presteteamet hadde sunget en folkelig sang om kjørlighet etter forespørsel fra gjestene, reiste ei dame  seg opp og ropte ut så alle kunne høre det:

– Det var på tide at kirka kommer til oss for vi tror også!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter