Kristendommen har seiret

– Kristendommen har seiret, skriver Fedrelandsvennen på første side etter avluttningsmøte med Dagfinn Høybråthen på sommerstevnet i Sarons Dal.

 Det var en opplagt Dagfinn Høybråten som satte evangeliets kraft til forandring i fokus  søndag kveld.

– Kommunismen er på historiens søppelhaug, sammen med nazismen og rasismen. Det er kristendommen som står igjen som seierherre, sa Høybråthen.

I talen sin viste Høybråten til kjemper som Martin Luther King, Desmund Tutu og Mor Teresa.

– Det er kristendommen som har inspirert mennesker som Martin Luther King i hans tidskamp mot raseskillet. Det er kristendommen som inspirerte Desmond Tutu og Nelson Mandela i vår tids kamp mot raseskillet. Den har inspirert mennesker som Lech Walesa og Mor Teresa. Kristendommen er den sterkeste kraften historien kjenner; det er en samfunnsendrende kraft, skriver fedrelandsvennen etter  Høybråthens tale.

Partilederen snakket også om menneskeverdet under talen sin.
– Vi trenger å verne om menneskets liv og verdi, fra unnfangelsen til naturlig død. Vi trenger mer vern om ufødt liv, ikke mindre. Vi trenger mer vern i livets siste fase, ikke aktiv dødshjelp. Det er feil svar på et veldig viktig spørsmål.

Krf lederen sa også at an opplever det som å komme hjem når han kommer til Sarons Dal;

– Jeg opplever det som å komme hjem når jeg kommer til Sarons Dal. Det er en flott opplevelse av varme, og da jeg var guttunge hørte jeg mye om Sarons Dal.

Til fedrelandsvennen  gav  Høybråthen utrykk for at han var godt fornøyd med både mottagelsen og møte i Sarons Dal.

– Det var et godt og sterkt møte, og jeg følte at jeg ble tatt varmt imot. Det er en stund siden jeg har vært her sist, så det var godt å være tilbake.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter