2000 russiske krigsveteranere fikk Det Nye Testamentet

Fra mars til juni sponset de russiske myndighetene opphold langs svartehavskysten for tusenvis av krigsveteranere. 2000 av dem fikk nytestamenter som en gave fra Aril Edvardsen.

 

Fra mars til midten av juni sponset de russiske myndighetene et rekreasjons opphold for tusenvis av krigsveteranere fra den 2. verdens krig på sanatorier og feriehus langs svartehavskysten utenfor Kaukasus. Dette skjedde for å minne 60 års jubileet til krigens slutt. Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i området benyttet anledningen til å besøke flere av de nå eldre krigsveteranene. De hørte historier om heltedåder, bønnesvar og brutte løfter.

-Mange helter fra krigen husket hvordan de hadde ropt til Gud under de hardeste kampene der bombene og kulene falt som verst. De lovte Gud at hvis de kom fra det med livet i behold ville de begynne å gå i kirken. Men da krigen var over og hverdagslivet tok fatt ble løftene ofte glemt, forteller Alexander som er en av den nasjonale misjonærene.

-Vi gav de eldre 2000 kopier av Det nye Testamente som en gave fra Aril Edvardsen, der de også kunne finne adressen til det russiske brevskolekontoret. Populære kristne bøker som var en gave fra norske kristne ble i tillegg levert til flere av helsesentrene ved Kaukasus sin svartehavskyst, forteller Alexander.

Troens Bevis sin overoppsynsmann for området, Biskop Ivan Chekhunov, sier at det nå også er startet et stort bønneprosjekt i området som heter «Kaukasus Bønnemur».

– Det er verdt å merke seg at evangelisten Aril Edvardsen var aktiv og direkte involvert i den åndelige oppvåkningen her i Kalmykia, Dagestan, Kabardino-Balkaria og Kaukasus hvor hans kampanjer var som en fakkel som tente ildens vekkelse.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter