Lasarus møtte Mesteren etter Holocaust samling

Etter en samling der Holocaust offere ble minnet av både messianske og ortodokse jøder i Russland, fikk en av tilhørerne et uventet møte med Mesteren selv.

 

Både messianske og ortodokse jøder var samlet i den evangeliske messianske kirken i Sochi for å minne Holocaust-ofrene 60 år etter Den andre verdenskrig tok slutt. Der ble de ledet i en felles bønn for fred i Israel og Kaukasus-området av Troens Bevis misjonæren Alexander
Tilstede på møte var også en jøde som var kommet til Sochi fra Dagestan.
Han var blitt skilt og hadde mistet jobben sin i tillegg. Han var blitt svært fattig, og på toppen av det hele ble han en dag angrepet av en voldelig gjeng. Han fikk brudd på hjerneskallen, som førte til gjentatte turer med sterk hodeverk og nedsatt syn og hørsel.

Etter at Lasarus kom til Sochi var det noen som tok han med på møte i den messianske menigheten, hvor han fortalte litt om sitt liv. Da han hørte om Jesus Kristus sa han at han ville aldri svikte sine forfedres tro og anerkjenne Jesus som Messias.

Men etter en tur med hodeverk og nedsatt syn fortalte Alexander ham historien om Lasarus i Bibelen og hva Jesus gjorde for ham.

– Vår Lasarus nektet å tro dette, forteller Alexander.
– I 7 dager kunne han verken spise eller drikke, og på slutten ropte han ut: ”Jesus fra Nasareth, Davids sønn! Hvis du har helbredelse spart opp for meg, frels og helbred meg, en vantro jøde. Gjør det slik at jeg blir overbevist om din Messianske guddommelighet.”

Alexander la deretter hånden på Lasarus’ sitt hode og ba om tilgivelse og helbredelse. Lasarus ble momentant frisk.

– Nå som han har fått helsen tilbake har han også fått en god jobb, og forbereder i disse dager flytting til Israel, landet til hans forfedre Abraham, Isak og Jakob, skriver Alexander. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter