Hippipar ble pastorpar i Israel

Frelst hippipar ble leder for messiansk menighet i Israel.

Lisa og David er messianske jøder. Ekteparet ble frelst under hippiebevegelsen på 60 –tallet. Nå er de pastorpar i den messianske menigheten Beit Asaph i Netanya. Deres tjeneste er også å forkynne evangeliet gjennom  sine vitnesbyrd om hvordan de fant sin Messias. Også gjennom sang, musikk og hebraisk lovprisning skjer dette. De arbeider for forsoning mellom messianske jødiske troende og palestinske troende.

«Vår vandring frem til troen gikk gjennom politiske bevegelser, menneskerettigheter, Østens filosofier, kunst og kultur, narkotika og former for okkultisme. Etter mange år i mørke ble vi konfrontert med lyset fra Messias gjennom en Jesu etterfølger som delte sitt vitnesbyrd med David.  Å komme til Messias betydde en radikal forandring i vår livsstil. Vi brant alle våre okkulte bøker og alt narkotisk brukerutstyr. Vår lokale menighet i USA underviste om Israels profetiske betydning. For første gang i mitt liv forsto jeg hvorfor min jødedom var viktig. Vi fikk et brennende ønske om å returnere til Israel og tjene Herren der. Da vi ankom Israel bosatte vi oss i byen Netanya og grunnla en hebraisk menighet der. Forsamlingen har vokst fra 2 til over 100 personer, forteller Lisa.

Lisa og David underviser også på bibelskoler både i Israel og Palestina.

-Som troende i dette landet må vi betale en pris. Vi er en liten minoritet. I perioder opplever vi organisert motstand. Den israelsk-jødiske delen av Kristi legeme er veldig aktiv i evangeliseringen og har kampanjer i flere byer og ved spesielle anledninger.  Men det mest effektive våpen i evangeliseringen er vennlighet. Det er min overbevisning at Guds hjerte er for både arabere og jøder i landet Israel/Palestina, og i hele Midtøsten. Hans frelse er for hele verden og Han er i sannhet en Gud som forsoner og forener. Jøder og arabere – selv om de har vært gamle fiender – var opprinnelig brødre. Gud vil restaurere sin familie. Fred kan det bare bli dersom menneskene gir sitt liv til Fredsfyrsten»

Beit Asaph som Lisa og David leder består av ca 70% russiskfødte jøder og en blanding av israelere med anglosaksisk og etiopisk bakgrunn.  Den siste tiden har de messianske menighetene i Israel vokst med en eksplosiv fart til i overkant av 100 stk, ifølge kilder Troens Bevis har adgang til.

For å lese mer om hva som skjer i Israel:Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter