Aril Edvardsen og sexfiksering

Pressemelding: «Politikerne som lover millioner av kroner til mer materielle goder, inkludert skattelette eller kortere arbeidstid, burde ta med i sine beregninger at religion er ‘in’ igjen», sier Sarons Dal-lederen Aril Edvardsen.

 

Han hevder dette blant annet i lys av millioner av unges samling omkring pave Johannes Paul IIs død, og den nye pave Benedikt XVIs besøk i Tyskland som nylig samlet 800 000 europeiske ungdommer i Køln. Likeså den store interesse fra titusener av nordmenn for sommerens 122 kristne stevner i Norge.

Aril Edvardsen har kritisert en rekke politikere for å være sekulære fundamentalister når det gjelder deres angrep på kristne verdier, religiøse moralnormer, og friskoler med religiøst eller idealistisk  innhold. Toleransen synes å være en mangelvare hos disse sekulære fundamentalister, når de kaller politikere og religiøse ledere som har et kristen livssyn med alle slags «fy-ord».

Men nå kritiserer lederen i Sarons Dal også både journalister og mange politikere for å være alt for sexfikserte under valgkampen, slik de har vært det de siste få årene.

Aril Edvardsen mener at en altfor stor del av debatten og utspørringen av politikerne på TV har dreid seg om ting som relaterer til sex eller er resultater av sex. Han oppfordrer både journalister og politikere til å få større bredde over politikken om vårt daglige liv og arbeide.

Aril Edvardsen sier at mange journalister har alltid fordømt de kristne og religiøse for å være sexfikserte når de har framholdt Kirkens moral. Men i de siste års politiske debatter har mange journalister og politikere selv falt i den samme grøften. De store linjer i politikk og dagligliv handler ikke bare om homoseksualitet, eller om partnerskapsloven kan likestilles med ekteskap, eller om at Norge og andre land skal la norske homo-par få adoptere barn. Her må intervjuere og utspørrere få en større balanse når man har debatter som gjelder et nasjonalt valg.

Aril Edvardsen vakte storm hos en del fundamentalistiske kristne, da han ved siste kommunevalg uttalte til avisen Klassekampen at han hadde forlatt Kristelig Folkeparti, og samtidig uttalte seg positivt om Arbeiderpartiets solidaritetspolitikk.

Den tidligere AUF lederen forteller at han aldri har stemt Arbeiderpartiet ved noe valg, men at Kristelig Folkeparti alltid har fått hans stemme. Bortsett fra siste kommunevalg, da han stemte på Senterpartiet av lokale grunner. Men evangelisten fra Sarons Dal legger ikke skjul på at han ser positivt på et samarbeide mellom KrF og Ap.

BilderFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter