”Miracle”-kanalen populær i Persiabukta

Juni og juli måned viser at Saudi-Arabia – inludert Persiabukta – er det området som nå gir mest tilbakemelding på programmene på ”Miracle”-kanalen.

 

I juni og juli var det hele 2 269 personer som gav tilbakemelding på programmet etter å ha sett på TV-kanalen ”Miracle”. Kanalen fra Troens Bevis sender på satellitt til Nord-Afrika, Midtøsten, Persiabukta og Europa. Selv om den generelle målgruppen er arabisktalende mennesker, ønsker Troens Bevis spesielt å gi arabere i land som er lukket for tradisjonell evangelisering anledning til å se program om Jesu liv og lære.

Fra 26 land
Av de 2 269 seerne som kontaktet kanalen i juli, skrev 895 en e-post, 224 sendte en SMS og 406 gikk til Internett chat gruppen.

Kartlegging av responsen for de to sommermånedene viser at ut av 26 land, kom det mest respons fra Saudi-Arabia, Emiratene, Iraq, Quatar og landene i Persiabukta.

519 elever har også tatt brevkurset på arabisk etter at det ble lagt ut på nettet i april.

Lys i mørke
Flere forteller at de er kommet til tro på Jesus gjennom programmene.

– Jeg vil gjerne takke for en fantastisk kanal som jeg begynte å se på, selv om jeg ikke forstår så mye av det som blir sagt om Jesus, men jeg ser på for å få vite sannheten om Gud, skriver Ibrahim fra Irak som nå bor i Jugoslavia.

– Jeg kom hit for å studere på grunn av alle problemene i Irak. Mitt hjerte lengter etter å lære mer om Jesus. For en stund siden kom jeg frem til at min barndomslære om Gud ikke gjenspeiler hvem Han virkelig er. Jeg håper dere fortsetter med arbeidet og lyser for dem som er i mørke.

Og Hani i Saudi-Arabia skriver;
– Jeg kommer fra Sudan, men bor nå i Saudi-Arabia. Jeg har tatt imot Jesus i mitt hjerte, men ingen vet om det. All denne forandringen skyldes at jeg ble vitne til en kjærlighet som hadde stor betydning for meg. Men dette må holdes hemmelig ellers får jeg store problemer.

Overrasker
De siste månedene viser at ”Miracle”-kanalen treffer mål blant den gruppen som kanskje er vanskeligst å nå med evangeliet i verden i dag, nemlig folk som bor i land som ellers er helt stengt for tradisjonell evangelisering. Kanalen ser svært optimistisk på at det har lykkes å få kontakt med seere i både Saudi-Arabia, Quatar, Emiratene, Baharin, Yemen og Kuwait.

– ”Miracle”-kanalen gjør et pionérarbeide i dette området. Jeg tror også at Gud åpner en ny dør og gir nytt håp til mange hjem i dette området, sier programansvarlig for kanalen, Barty Shokralla.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter