Berber-stamme åpner seg for evangeliet

Nasjonale misjonærer i Nord-Afrika får kontakt med Berber-stamme for første gang.

 

Nasjonale misjonærer som Troens Bevis støtter i Nord-Afrika opplever nå en ny åpenhet for evangeliet blant Berberfolket. Berberfolket bor i små stammer spredt rundt om i Marokko, Tunisia, Algeria. De bor gjerne i ørkenområder eller i Atlas-fjellene. De er ikke-arabiske stammer, og har et enkelt levesett på tradisjonelt vis. De snakker over 300 dialekter, deriblant Rif og Kabyle, og det skrevne språket blir sjeldent brukt eller undervist.

Nominelle muslimer
De fleste Berberne er nominelle muslimer, og mange følger strengt islamske tradisjoner. De fleste muslimske høytidene blir observert, men fasten som er pålagt under Ramadan blir ofte unnskyldt for dem som er på reisefot. Lik mange andre muslimer i Nord-Afrika, har Berberne også en sterk åndetro (på djinns). De fleste mennene bærer beskyttende amuletter med vers ifra Koranen.

Berbere på møte
3 nasjonale misjonærer forteller at de nylig hadde et møte med 20-30 mennesker.

– Denne landsbyen er ute på landet hvor det er mange Berbere. Vi underviste dem på Berberspråket som de alle forstod. De var veldig glade for å høre ordet fra Bibelen, og vi har et godt åndelig forhold til dem. Det er første gangen dette skjer for oss fordi Berber folket et veldig stengt for all innflytelse utenfra.

Troens Bevis-misjonæren legger til at et jordskjelv som traff området har gjort Berber-stammen merkbart vennligere etter at de mottok  hjelp fra misjonærene.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter