Duket for siste kampanje i Tanzania

Aril Edvardsen takker for seg i Tanzania med sin 9. kampanje i august 2006.

– Etter å ha hatt vennskapskorstog og predikantseminar i 8 av Tanzanias strategiske største byer siden 1978-1996, avslutter jeg min jobb for Tanzania med vennskapskampanje- og predikantseminar i Det internasjonale fredsforhandlings senter i Arusha 2.-6. august 2006, sier Aril Edvardsen.

I august 2006 er det duket for Aril Edvardsens siste vennskapskampanje i Tanzania. I den anledning er det også forventet 6000 pastorer fra hele Tanzania og landene rundt som skal være med på predikantseminaret, som går simultant på dagtid. Byens myndigheter har allerede gitt Arusha Stadion gratis til bruk under de store kveldsmøtene som skal holdes for hele byens befolkning.

Edvardsens første kampanje i Tanzania i 1978 fant sted i byen Moshi ved Kilimanjaro fjellets fot i nord. NRK var også med den gang og gjorde opptak. Den første kvelden kom en mann frem i mengden med krykkene sine over hodet mens forsamlingen brøt ut i spontan jubel. Mannen hadde vært krøpling, og akkurat dette mirakelet vekket stor oppsikt fordi han var lærer og underviste ved den videregående skolen i byen, og derfor godt kjent.

Edvardsens  8. kampanje i Tanzania ble holdt i Dodoma blant Gogo-folket i 1996. Et av de mektigste underne den gangen skjedde med en eldre kvinne som hadde hatt så vondt i føttene at hun ikke kunne gå. Hun hadde måtte krype på knær og hender for å bevege seg. Torsdag kveld under kampanjen ble hun helbredet, og hun sprang opp på plattformen for å vitne om det som hadde skjedd.

I etterkant var de nasjonale kirkelederne enige om at dette var den største kampanjen noensinne i Gogo-folkets historie. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter