Kampanje i Senegal i mars

I slutten av mars reiser Aril Edvardsens til Senegal for å holde vennskapskampanje i hovedstaden Dakar.

Aril Edvardsen ble kontaktet av kirkeledere i Senegal da han var på vei hjem etter kampanjen i Sudan i 2005. Kirkelederne kom med en samkjørt bønn om hjelp til Edvardsen. De håper at en evangelisk kampanje i hovedstaden Dakar kan være med på å snu situasjonen for de kristne i  landet.

Senegal er et land med 10 millioner innbyggere. Kun 4 prosent er kristne i forhold til 92 prosent muslimer.  Men det faktiske tallet på Senegalesiske kristne er ennå lavere enn de fire prosentene fordi 8 av 10 som går i kirken er utlendinger.

Selv om Senegal har religionsfrihet, er det ikke lett for den kristne minoriteten, og de har lite innflytelse i landets politiske, religiøse og kulturelle liv. Den siste tiden har det  kommet til flere alvorlige konfrontasjoner mellom kristne og muslimer.

Rune Edvardsen, som denne uken kom tilbake fra Senegal, forteller at han nå har funnet selve plassen til å ha kveldsmøtene. Stedet ligger rett ved buss sentralen i  Dhakar, og det vil gjøre det lett for folk å komme til og fra møtene.

Kristen-muslimsk dialog
Under kampanjen i Senegal vil det i tillegg bli holdt en kristen-muslimsk dialog konferanse med religiøse og politiske ledere. Kirkelederne håper dette kan bli opptakten til ett større prosjekt regjeringen  planlegger å lansere i 2007 som skal jobbe for fred mellom religionene. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter