Spennende startskudd

Allerede 2. helg på misjonskolen var flere av elevene ute i full aksjon. Både Sørlandssenteret, Åpta Misjonsleir og Sira fikk besøk av de ferske studentene.

Heftigst var det nok for de tre som frivillig meldte seg som barnepassere til Flekkefjords frikirke familieweekend på Åpta. Der fikk de hendene fulle med 50 unger fra 0 til 17 år.

– Først var det litt skummelt, innrømmer Aina Regina Sander fra Lyngdal, men etter hvert som vi fikk kontakt med ungene var det veldig moro.
– Vi hjalp til med aktiviteter som hoppeslott, paintball og bading i bassenget, forteller Ståle Sandhåland fra Skudesneshavn. Han var først på Sira, hvor han deltok på et ungdomsmøte med sitt vitnesbyrd, før han dro til Åpta på lørdagen. – Ungene hadde det så gøy at de nå vil at Frikirka skal kjøpe inn sitt eget hoppeslott til dem i Flekkefjord, legger han til med et smil.

Tok ikke skrekken
Betty Catherine Hernes fra Drammen var en av elevene som brukte helgen på Sørlandssenteret for å samle inn penger til Dina-stiftelsen

– Det var egentlig både og, forteller hun.
– En god del av shopperne var skikkelig negative, men så veide det opp med noen få som var veldig positive.
På tross av at det var en ganske tøff oppgave hun hadde påtatt seg med å gå rundt på handlesenteret i to dager for å spre informasjon og samle inn penger, legger hun vekt på at hun langt fra tok skrekken.
– Det var første gang jeg var med på noe sånt, og egentlig var det skikkelig morsomt!

Forskjellige forventninger
Til svar på hva slags forventinger hun har til skoleåret, forteller Betty at hun har lyst til å lære å evangelisere på moderne måte.
– Jeg håper jeg kan lære å formidle evangeliet på en naturlig, ikke innviklet måte, slik at mennesker kan bli frelst.

Ståle sier at han håper på å bli bedre kjent med Jesus i løpet av året.
– Jeg har tenkt mye på misjon, og hvis jeg skal jobbe med misjon senere, tenkte jeg at jeg ville ta et år her for å finne ut av det.
– Jeg vil gjerne komme nærmere Gud, bli bedre kjent med ham, skyter Aina Regina inn.

Bjørn Kristian Jakobsen, som også er en førsteårs elev, sier at han ønsker å bli mer kjent med Jesus og få mer kunnskap om Bibelen. – Det er nok forkynnelse som ligger mitt hjerte nærmest.
Bjørn kommer rett fra Evangeliesenteret, der han har bodd det siste året etter å ha vært rusmisbruker i 10 år.
– Alt ble snudd opp ned da jeg ble frelst. Jeg har fått mer glede, et fast holdepunkt, tro på fremtiden og at det er mulig for meg å lykkes i det jeg foretar meg når jeg har Gud og Jesus i livet mitt. Det jeg har opplevd vil jeg gjerne gi videre, forteller han.
– Jeg tror Herren har lagt ned et kall i meg til å forkynne, og jeg går her nå for å få  hjelp til å finne ut av det.

Supert med unge lærere
Samtlige av elevene som har samlet seg i klasserommet mandag ettermiddag etter praksishelgen er enige om at det er supert med en ung lærerstab.

– Jeg kan i hvert fall være meg selv, sier Ståle. – Og så oppfordrer de oss til å ta sjanser, altså nye utfordringer. Ikke noe som er så stort at vi ikke klarer det, men at vi strekker oss litt hver gang. Det er bra, mener han.
– De tenker litt som vi tenker, mener Betty.
– Lærerne prater med så stor kraft om Jesus. Jeg føler der her, sier Japhet fra Burundi og dunker seg på hjertet.Og Bjørn mener det er fint at lærerne nylig har vært ute i aktiv tjeneste selv.
– De har kjent det på kroppen og vet hvordan det er å fortelle andre om Jesus.
– Etter knappe to uker på skolen skjønner jeg i hvert fall at det blir mye praksis, legger Aina Regina til med raskt smil. Hun tok heller ikke skrekken av 50 livlige leirbarn.

Etter helgens frivillige aktiviteter har både Ståle, Aina og Betty fått mersmak på misjonskolens uteliv.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter