Jesustroende på verdens tak

Bhutan er et lite land på verdens tak. Blant høye fjell og dype kløfter klamrer landsbyene seg fast i fjellsiden. Men i landet der 75 prosent er buddhister og 25 prosent hinduer vokser det nå også frem en gruppe Jesus troende.

 

Det naturskjønne landet som ligger i Himalaya-fjellene har vært helt lukket for evangeliet, og det er fremdeles ikke mulig å drive med åpen forkynnelse. Allikevel vokser det nå frem en gruppe Jesustroende i fotsporene til nasjonale misjonære, som går fra landsby til landsby. Oomen, som får støtte av Troens Bevis, forteller at de i løpet av fire måneder har døpt 35 personer i Bhutan og Nepal.

– De 4 første måneder av 2005 har til sammen 35 personer blitt døpt i Bhutan og Nepal. Mange hinduer er åpne og kommer fast til menigheten. I år 2005 er vårt mål, at ”enhver vinner en ny” og slik bringer mange nye sjeler til Kristus. Vi ser både fysisk og åndelig vekst.

Oomen bor i Vest-Bengal sammen med familien sin. Vest-Bengal ligger i grenseområdet mellom Bhutan og Nepal. Han forteller at det i Bhutan ikke er tillatt med religiøse samlinger, men misjonærene får gå på besøk fra hus til hus. Slik kommer flere til tro og lar seg døpe.

– I Butan er det ikke tillat med religiøse samlinger. Troende møter mange problemer. Men i Vest-Bengal, hvor vi bor, har vi mange kirker i landsbyer, byer og te-plantasje områder.

Oomen forteller også at de driver ferie-bibelskole for barn om sommeren. – I fjor hadde vi sommer-bibelskole for over 300 barn. Den varte i 13 dager og det var cirka 30 lærere og medhjelpere tilstede. Det var en stor suksess! Den siste dagen inviterte vi foreldrene og folk utenfra for å komme og se. Det var en stor utfordring. Mange barn kom til tro på Jesus Kristus og noen bestemte seg for å gå inn i Herrens tjeneste.

Oomen en er en av 10 nasjonale misjonærer som virker i Bhutan og Nepal, som Troens Bevis støtter. Til sammen støtter Troens Bevis rundt 700 nasjonale misjonærer, som virker i 41 land og autonome republikker.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter