Nytt nettverk av kristenledere i Indokina

Kristenledere fra Laos, Kambodsja og Vietnam ble nylig invitert til en konferanse i Thailand. Hensikten er å utruste et nettverk av Jesustroende på tvers av grensene.

 

– Dette var den  6. konferansen for disse landene, og det er første gang vi holdt den i Thailand. Dette skyldes at situasjonen i Laos er meget sensitiv og spent. Mange ledere fra Laos, Kambodsja og Vietnam kom til møtene. Vi ba sammen og delte situasjonen og vitnesbyrd om Guds gjerninger i Indokina, forteller Troens Bevis-misjonæren i Thailand, som var med å invitere til konferansen.

Evangeliet har spesielt harde kår i Laos, Kambodsja og Vietnam. Alle tre land har kommunistisk styresett som gjør det vanskelig å utbre evangeliet. Befolkningen tilhører forskjellige stammer med ulike språk og skikker. Både buddhisme og fedredyrkelse dominerer tankegangen i Laos og Kambodsja, mens en undersøkelse i Vietnam i 1999 viser at over 80 prosent ikke tilskriver seg noen religion.

Troens Bevis sin misjonær mener det er strategisk viktig å bygge opp et nettverk av kristne ledere i denne regionen.

– Jeg tror at årsaken til at Gud beskytter Thailand fra kommunismen er at vi skal være en velsignelse for nabolandene, spesielt for Laos og Vietnam. De har ikke frihet fra myndighetene, men i Thailand har vi frihet, og vi kan hjelpe dem til å trene opp ledere, ha lederseminar, og bringe bibler til dem.

– I Nordøst-Thailand grenser mange provinser til disse landene. Når så pastorer og ledere får gode relasjoner til hverandre, kan vi arbeide sammen om å utbre Guds rike.

Han forteller videre at det er et stort behov for bibler i Laos. Nå planlegger den nasjonale misjonæren å reise rundt til menigheter nordøst i Thailand og Bangok for å få dem til å støtte sine trosfeller i Laos.

Troens Bevis støtter per i dag ca. 700 nasjonale misjonærer i 41 land. De bærer alle i seg Troens Bevis sin visjon om å ta evangeliet til jordens ender ved å arbeide sammen med alt Guds folk. Siden begynnelsen på 60-tallet har Troens Bevis støttet bortimot 12 000 nasjonale misjonærer, hvorav mange etter hvert er blitt selvunderholdt gjennom arbeidet det har klart å bygge opp.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter