Begeistrede arabere

Begeistret respons fra arabiske TV-seere strømmer inn til ”Miracle”-kanalen.

 

I september var det godt over 2000 arabiske TV-seere som kontaktet ”Miracle”-kanelen etter å ha sett på satellittsendingene fra Troens Bevis. Kanalen, som har seere i Nord-Afrika, Midtøsten, Persiabukta og Europa, høster begeistrede kommentarer fra både kvinner og menn, muslimer og kristne i disse områdene.

Bekjenner troen
– Hei på dere alle i ”Miracle”-kanalen, skriver en ung Berber fra Algeria. – Her er min historie: Jeg er en ung Berber, medborger i Algeria, født i Algeria der jeg også bor. I mitt hjerte tror jeg på Jesus, selv om andre ser på meg som muslim og jeg bor sammen med bare muslimer.

Det finnes bortimot 50 millioner Berbere i den arabiske verden. De fleste er nominelle muslimer og observerer de muslimske høytidene, men fasten som er pålagt under Rammadan blir ofte unnskyldt for dem som er på reisefot. I likhet med mange andre muslimer i Nord-Afrika, har Berberne også en sterk åndetro (på djinns). De fleste menn bærer beskyttende amuletter med vers fra Koranen.

Verdsetter kanalen
Mustafa fra Marokko forteller at han er muslim, men verdsetter allikevel kanalen. – Jeg følger alltid med på programmene deres selv om jeg ikke er en kristen. Jeg er en muslim men liker kanalen deres veldig godt og vil gjerne vite mer om Jesus og hans liv. Jeg vil også gjerne melde meg på brevkurset” Det nye liv” skriver han.

Over 4 millioner elever har tatt brevkurset det ”Det nye liv” som er oversatt til en rekke språk. Kurset gir en grunnleggende innføring i Bibelens lære og Jesu liv. Kurset er nå også tilgjengelig på Verdensnettet: www.newlife-school.com

Rørt til tårer
En annen seer fra Algerie ble rørt til tårer over Edvardsens fredskonferanser der han har møtt ledende politiske og religiøse ledere fra alle leire.

– Jeg syntes mye om hans visjon for å spre fred bland mennesker og ser ofte på hans program.

Programmene er unike fordi de ofte handler om hvordan man skal spre kjælighet blant mennesker. Ett av disse programmene kan jeg ikke glemme, der Aril hilste på den palestinske presidenten, Arafat. Det rørte meg så mye at jeg begynte å gråte.

Får gode råd
En irakisk kvinne som bor i Sverige føler at programmene hjelper henne med hjemlengselen og gir gode råd. – Jeg vil gjerne takke dere som jobber i ”Miracle”-kanalen fordi det kjennes som en får være nær Jesus, selv om man er langt hjemmefra. Programmene gjør at jeg får en nærmere relasjon med Jesus og jeg får gode råd om viktige saker. Jeg vil gjerne ha en bibel og brevkurset.

Liker grensetting
Sharif fra Saudi Arabia var takknemlig for et program som tok for seg barn og TV-titting. – Jeg så et program om hvordan man kan velge ut hva som er bra og hva man ikke bør se på TV og Internett. Programlederen hadde med seg to personer i studio som snakket om dette. De hadde mange bra forslag og løsninger. De tok til og med for seg hvordan man som foreldre skal ta hensyn til barna og sette grenser for dem. Jeg er muslim, men syntes dere har veldig bra program og takker for det dere gjør.

Bedre familiesamhold
Sinan fra Irak forteller at programmene har påvikret samholdet i familien. – Jeg ser alltid på kanalen. Disse programmene har hatt stor påvirkning av samholdet i familien vår.

Liker best musikken
Og en seer fra Kuwait liker best musikken på kanalen. – Jeg syntes mye om kanalen men aller mest liker jeg programserien ”Daily Bread” og lovsangene med Fayez.

Til sammen hadde ”Miracle”-kanalen respons fra 33 land i september, med størst pågang fra Persiabukta, spesielt Saudi Arabia, Quatar, Kuwait og Yemen.

”Miracle”-kanalen blir kun drevet med frivillige gaver. Troens Bevis er takknemlig for all støtte, og dersom du ønsker å gi et bidrag til satelittsendingene kan du bruke konto: 3080 21 75 600, eller gå til hovedsiden og se under: Gi en Gave.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter