Miraklet i Babylon

Det er noen enkelte gode nyheter som kommer ut fra Irak. Jesustroende forsamlinger vokser som aldri før.

Blant alle nyhetene om bomber, kidnapping og politisk tautrekking i Irak, kommer det etter hvert et mer positivt bilde av de unge evangeliske menighetene, skriver  Charisma-bladet i november.

Irakiske Kurdistan i nordøst er nå blitt en fruktbar grobunn for evangeliet, da de to rivaliserende kurdiske regjeringene vokser i sin toleranse for nye Jesustroende, rapporterer Charisma. Sør i landet vokser også den evangeliske kirken raskt, men Sør-Irak betraktes som for farlig for utenlandske kristne arbeidere. De fleste har trukket seg tilbake til det mer stabile irakiske Kurdistan. Over 4 millioner kurdere bor i dette fjellområdet, som har hatt selvstyre siden den første Golfkrigen i 1991.

Lettere å være Jesustroende
To politiske fraksjoner kontrollerer Kurdistan. Arbil er hovedsete til Assoud Barzani’s Kurdiske Demokratiske Parti, og Sulemaniya er maktsenteret til den nylig valgte Irakiske presidenten, Jalal Talabani.

I begge regioner strømmer nå kurdiske flyktinger tilbake. Det er lite kriminalitet i gatene og styresmaktene har klart å stoppe mye av aktivitetene til Islamske ekstremister. Dette har brakt ny velstand og økt trosfrihet til området, noe mange tilegner myndighetenes positive offensiv overfor det vestlige investeringsmarkedet.

– En ny Jesustroende vil alltid oppleve motstand fra familien, forteller den kurdiske pastoren Yousif Matty fra Arbil. – Dette vil ikke forandre seg i den nærmeste fremtid, men den nye troende møter langt mindre problemer med myndighetene nå enn før.

– Folk er åpne som aldri før
”Miracle”-kanalen får jevnlig respons på satellittsendingene fra irakere, både i og utenfor sitt hjemland.

Frem til oktober i år har mellom 300-400 irakere kontaktet Troens Bevis sin TV-kanal for å takke for programmene. Mange har også spørsmål om Jesus.

I Bagdad har 15 evangeliske forsamlinger startet opp etter Saddam Hussein sitt regime tok slutt i april 2003. Under Saddams herske var det kun 2 evangeliske menigheter i byen – begge presbyterianske og ledet av egyptere.

Nå finnes det baptister, metodister, og Christian and Missionary Alliance (CMA)-forsamlinger, alle ledet av lokale irakiske pastorer, skriver Charisma.

– Folk er åpne som aldri før, sier Ghassan Thomas, pastor i CMA i Bagdad – Det er fordi vi ikke har fred. Jeg snakker over emnet  ”Hvordan får vi fred”,  og alle lytter, spesielt når jeg snakker om den dype freden som Kristus gir.

De nye menighetene opplever, ifølge Charisma, at de fleste nye medlemmene kommer ifra den presbyritanske kirken, og andre kommer fra historiske kristne kirkesamfunn som har vært i Irak i århundre.

Her skiller Troens Bevis sitt arbeide seg ut. Brevene og telefonene som Troens Bevis får fra Jesus-søkende mennesker kommer oftest fra irakere uten menighetsbakgrunn.

Alle ønsker fred
– Muslimer ønsker også fred, fortsetter  Thomas. – Mange av dem er redde. Når vi forkynner at Gud er kjærlighet er det virkelig frigjørende for dem.

Pastoren forteller om en opplevelse da han mottok dødstrusler på et skilt han hadde hengt opp utenfor kirken i Bagdad, der det stod ”Jesus er verdens lys.”

Dagen etter skiltet kom opp stod det: ”Jesus er ikke verdens lys. Allah er, og du er blitt advart.”

Thomas fylte opp en varebil med barneleker fra en kristen nødhjelpsorganisasjon, sammen med noen bibler og medisiner, og kjørte til hovedkvarteret for det Islamske Shiite Partiet. Da han kom frem til hovedkvarteret formante han å få treffe ”den store sjeiken, for jeg har gaver til ham”.

Han møtte lederen, og han introduserte seg selv som pastor. – Vi respekterer deg, sa sjeiken.

Thomas fortsatte: – Kristne er glad i deg fordi Gud er kjærlighet, og Gud er en Gud av kjærlighet.

Igjen sa sjeiken: -Vi respekterer din Gud. Vi respekterer Jesus.

Dette var åpningen Thomas hadde håpet på.

– Hvis du respekterer Jesus, kan jeg få lese hans ord for deg?

Han tok så frem bibelen og leste fra Johannes 8: ”Jeg er verdens lys”. Så tok han frem plakaten med dødstrusselen.

Sjeiken leste den og så skamfull ut. Etter en kort pause sa han; Vi er lei oss. Dette vil ikke skje igjen. Du er min bror. Hvis noen kommer for å drepe deg, vil det bli min nakke først. Sjeiken kom til og med for å overvære ordinasjonen av Thomas da han ble pastor.

– Ingen av oss tror at situasjonen plutselig vil bli en hel del bedre, sier Thomas til Charisma, men vi tror at Gud gjør noe i disse tidene og at fremtiden vil bli mer fredfylt, spesielt dersom kristne vil bli venner med gode muslimer og de kan jobbe sammen.

Kilde: www.charismamag.com

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter