Tilgir barnas mordere

Familiene til de tre halshuggede jentene i Indonesia tilgir barnas mordere. Nå står kristne og muslimer sammen mot ekstremistene i området.

 

Til tross for sorgen har foreldrene til de tre drepte jentene i Poso i Indonesia sagt at de tilgir morderne, selv om de innrømmer at det er utrolig vanskelig, skriver Magazinet 24 november.

– Jeg er virkelig sint, men Den Hellige Ånd har rørt ved mitt hjerte og har forandret meg. Jeg tilgir dem på samme måte som Jesus har tilgitt mine synder, sier Markus Sumbuwe, faren til en av jentene.

Det var for drøyt tre uker siden de 3 jentene ble halshogd på vei til skolen i Poso. De drepte jentene var 19, 18 og 15 år. Moren til den fjerde av jentene som overlevde angrepet sier, ifølge Magazinet, at hun er takknemlig til Gud at hennes datter Noviana overlevde. Noviana ble såret i ansiktet under overfallet, men klarte å komme unna.

Hun mener jentene ble angrepet fordi de trosset Id al Fitr, en viktig muslimsk helligdag som signaliserer slutten på den muslimske fastemåneden Ramadan.

– De må ha fornærmet de muslimske ekstremistene, for under fastemåneden skulle egentlig ingen skoler hatt åpent, mens den kristne skolen er åpen, sier moren. De fire jentene var alle sammen ledere under bønnemøter på skolen og i menighetene.

Enhet
Pastor Mastin i Poso sier, ifølge Magazinet, at de tre jentenes død ikke har skjedd forgjeves. Han kaller dem martyrer, siden deres død har brakt enhet inn blant de kristne menighetene i Poso og livene deres inspirerer de kristne til å være sterke i troen. Han kaller dem martyrer, siden deres død har brakt enhet inn i de kristne menighetene i Poso.

– Vi håper at freden vil komme til Poso. Vi er alle utfordret av disse tre jentenes martyrdød og vår tro testes. Vi blir sterke på grunn av deres eksempler, sier han.

– De kristne og nasjonale muslimene har nå et harmonisk vennskap, sier John Mandagi, som er en leder i samfunnet.

– Det er terroristene som prøver å provosere de kristne og muslimene til å kjempe seg i mellom, men dette vil ikke skje igjen, sier han.

Angrep virker mot sin hensikt
Forrige uke kunne Troens Bevis sin nettside skrive at antall Jesustroende i Indonesia øker med stormskritt. Ifølge Billy, som organiserer  Troens Bevis sine 48 nasjonale misjonærer i landet, er det nå 80-90 millioner kristne utav 250 millioner innbyggere.
Lantang forteller også at angrepene til ekstreme muslimer virker mot sin hensikt.
De fleste indoneserne, uansett religion, tar avstand fra disse handlingene, sier han. Selv indonesiske Jihad har innsett dette og advarer mot angrep mot kristne.

– Jihad skrev i fjor at en må være klar over at dess mer de kristne forfølges dess flere nye Jesustroende kommer til, sier Lantang.

Han legger til at terrorangrepene på Bali gjør at mange indonesere totalt aviser de Islamske fundamentalistene og spør seg hvordan de kan gjøre slike ting i Guds navn. Det fører til at flere er mer åpne for evangeliet enn tidligere.

Troens Bevis sine 700 misjonærer i 41 land blir oppmuntret til å være brobyggere mellom religionene. De snakker aldri nedsettende om andre folks gudsforståelse, men blir oppmuntret til å gå frem i kjærlighet, med tilgivelse og forsoningens budskap.

 

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter