Rygg- og hjerteplager forsvant

Ruth Bratli ble helbredet i Sarons Dal i år 2000, for rygg-og hjerteplager og astma.

– Hva er til hinder, tenkte jeg. For Allmaktens Gud fins det ikke noe hinder, sier Ruth Elinor Bratli, som tok imot helbredelse sittende i benkeraden under sommerstevnet 2000 i Sarons Dal. Og det holder ennå 5 år senere, tross sin høye alder.

– Ja, Herren har vært usigelig god mot meg. Det er nå over fem år siden dette skjedde meg. Nå har jeg blitt 84 år og kan hver dag stå opp, frisk og glad og fryde meg over livet og Guds velsignelse. Da jeg var til kontroll hos legen nylig, sa han til meg: ”Du er som en ungjente!”
Dette forteller en takknemlig og glad Ruth Elinor Bratli (84) fra Skien, som satt i benkeraden og mottok helbredelse under et kveldsmøte på sommerstevnet.

Troen kommer av forkynnelse
– Jeg hadde vært plaget av ryggsmerter siden 17-18 års alderen, noe som tidvis også resulterte i smerter og plager i kne og hofter. Jeg var også plaget av astma og bronkitt hver vinter. I tillegg har jeg slitt med hjerteproblemer i mange år, noe som har ført til tre innleggelser på akuttavdeling på sykehuset.

– Aril Edvardsen sa i et møte: Vitnesbyrd og opplevelser skaper ikke tro, det skaper bare lengsel etter tro. Hva er det da som skaper tro? Jo, det er Guds Ord, fordi troen kommer av forkynnelsen av Guds Ord. (Rom.10:17)
– Det var nettopp dette jeg fikk oppleve i et kveldsmøte en torsdags kveld på sommerstevnet 2000. Jeg satt der i benken sammen med min venninne og hørte Gunnar Jeppestøl fra Vennesla forkynne om Abraham og de andre trosheltene, som det står skrevet om i Hebreerbrevet, kapittel 11.

– Jeppestøl sa: Jeg vil sette som overskrift over min preken i kveld: ”Du skal få se større ting enn dette”. For min del kjente jeg at dette skapte forventning. Hvor langt han var kommet i prekenen vet jeg ikke, men plutselig kjente jeg det som om jeg ble innhyllet i en sky. Jeg satt der og ble overveldet av Guds nærvær, forteller Ruth.

Var jeg blitt helbredet?
– Jeg la meg da jeg kom hjem, men sove nå? Nei, det verken kan eller vil jeg. Jeg må utnytte dette sterke nærværet av Gud så lenge som mulig, tenkte jeg, og sovnet først ved tre-fire tiden.
– Så kom fredag morgen. Jeg var veldig spent da jeg satte tærne på golvet. Men nei! Jeg hadde like mye smerter som før. Da sa jeg til Jesus: Det gjør ingenting, for jeg vet at jeg er blitt helbredet.
– Det samme sa jeg lørdag morgen, søndag morgen og ved begynnelsen av den kommende uken. Tro er full visshet står det skrevet, og denne vissheten kunne ingen ta fra meg. (Hebr. 11:1)

– Så på onsdag ble jeg med sønnen min på hytta. Jeg har i alle år elsket å bade og svømme. Legen min sa til meg for mange år siden: Svøm så mye du orker, men du må bare svømme på ryggen.
– Skal jeg forsøke å svømme på magen, tenkte jeg, og syntes ryggen hadde blitt så mye bedre. Tenk, det gikk fint selv om jeg hadde litt vondt fremdeles. Da jeg la meg om kvelden tenkte jeg at jeg kanskje kunne ligge på høyre siden også. I mange år har jeg bare kunnet ligge på venstre side, og når hjertet gjorde trøbbel var det mange ganger ikke så greit.
– Til min store glede kunne jeg nå ligge på høyre side. Først kjente jeg ubetydelig smerte, men etter en uke var smerten totalt borte, sier Ruth.

Totalt helbredet fra alle plager
– I begynnelsen konsentrerte jeg meg bare om ryggen på grunn av smertene dag og natt, men etter hvert skjønte jeg at både hjertet, astmabronkitten og faktisk hele meg, var blitt helbredet. All ære til Jesus!
– Det er flott å ha en kropp uten smerter, men det skjer jo også noe med det innvortes menneske. Det gjør deg ydmyk, liten og varsom. Du synes aldri du får takket nok, eller gitt Jesu navn nok ære.
– Ja, Herren har i sannhet vært usigelig god mot meg, sier en glad Ruth Elinor Bratli, som gjestet sommerstevnet også i 2005, glad og takknemlig for Guds godhet, og for fellesskapet med alle misjonsvenner i Sarons Dal.

Kilde: Troens Bevis bladet, November, 2005. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter