Messiansk kultur-kafé i Tel Aviv

Messianske jøder fisker med nytt agn i Tel Aviv. De får stadig napp ved å bruke kaffe, kunst, dans og sang.

 

Dugit betyr lille fiskebåt på hebraisk. Senteret med dette navnet i Tel Aviv er en messiansk evangeliseringsbase hvor de tilbyr gratis kaffe og vitner om sin tro på Jesus gjennom drama, kunst, musikk og dans.
Dugit blir drevet av menigheten Adonai Roi i Tel Aviv, hvor Avi Mizrazi er pastor og en av 5 nasjonale misjonærer tilknyttet denne menigheten som får støtte fra Troens Bevis.

Musikk kafe
I løpet av de siste 10 årene har tusenvis av jøder hørt evangeliet gjennom Dugit-senteret. Nå i høst begynte de et nytt prosjekt med musikk-kafé hver torsdag kveld.
Gospel, jazz, russisk og israelsk musikk sivet ut i gatene da musikk-kafeen hadde sin åpningskveld. Over 100 personer fra forsamlinger fra hele Israel hadde samlet seg da musikerne spilte og sang om ”Yeshua”.
– Målet er å lage en avslappet atmosfære der israelere er invitert til å høre på god musikk, drikke kaffe og småprate med personalet og andre troende, skrivet Dugit i sitt nyhetsbrev for november
– Vi er begeistret over utviklingen av dette foretaket og torsdagskveldene har allerede blitt et fast samlingssted for nysgjerrige og medlemmer fra flere menigheter.

Gir håp
Avi Mizrazi er leder for Dugit, hvor hans kone jobber som rådgiver spesielt for kvinner som sliter av psykiske ettervirkninger ved abort.
– I Dugit serverer vi gratis kaffe og inviterer israelere til en prat. En dag kom en dame til Dugit sammen med sin far. Hun hadde hatt ett tøft liv hvor hun hadde mistet moren sin for ett år siden mens hun tok seg av faren. Hun så ingen mening med livet, hun var en ensom og deprimert kvinne. De ble sittende og prate med en gruppe i Dugit-senteret, og da de gikk hadde de med seg en del bøker som handlet om håp, forteller Avi.

Moshe
Moshe som er en innfødt israeler, var kjøpmann og drev en butikk sammen med sin kone og tre barn. To kristne familier som bodde i nærheten hadde fått Moshe og hans familie på hjertet og ba om frelse og velsignelse for hele familien. Resultatet ble at familiene kom til Moshe med maling for å pusse opp butikken hans, de feide gulvene og fortalte om de gode nyhetene. Han hadde aldri hørt noen fortelle fra evangeliet før.
Før familiene tok kontakt med Moshe hadde han det svært vanskelig økonomisk da det var trange kår i Tel Aviv, men nå ble han nysgjerrig på disse Jesustroende og ble med dem til Adonai Roi-menigheten, hvorr tok han imot Jesus og ble til slutt med i disippelgjøringskolen han også.
-Han er nå, sammen med hele sin familie, et medlem i menigheten, Adonai Roi, skriver Avi, som ikke skjuler sin glede over dette.

Ønsker du å være med å gi en gave som går til Troens Bevis sine nasjonale misjonærer kan du klikke her.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter