Ingen vil til Betlehem denne julen

Få vil reise til Betlehem, og de som bor der har problemer med å reise ut.

 

Betlehem går ikke en spesielt travel julehøytid i møte. På en reiselivsmesse i London i november var standen til Betlehem så og si tom for besøkende.

– He, he. Det har gått to dager nå. De eneste vi har hatt besøk av, er folk som ønsker å praktisere det lille de kan av arabisk, eller folk som har vært hos oss før, sier den kristne palestineren Maria til Dagbladet.

Hun og fetteren George stod på Betlehem-standen. De hadde med seg medbragt hjemmelaget palestinsk brød og krydderet zatar. Foreløpig hadde de fått spise det alene.

– Det er klart at vi hadde håpet at vi skulle få noen nye besøkende i år. Men vi kan ikke annet enn å håpe. Og be, forteller Maria.

Ikke lett å komme ut
Det er heller ikke så lett for de fastboende i Betlehem å komme ut av byen. Kun 10 minutter unna der Jesus sies å være født, ligger Bethlehem Bible College.

En av Troens Bevis sine 3 misjonærer i Betlehem jobber som lærer i Det gamle testamentet på dette universitet. Han forteller at for første gang på flere år, etter mange avslag, fikk universitetet tillatelse til å ta elevene på en ekskursjonstur til Tiberius.

– Vår søknad om å reise dit ble først avslått, men etter utholdende bønn og ny søknad, ble turen som ved et mirakel innvilget, skriver læreren.

– Det var første gang på flere år at våre studenter hadde vært utenfor Bethlehem, og mange studenter gav oss rapporter om hvordan Gud hadde berørt livet deres.

Hardt rammede familier
Økonomien i Betlehem har i stor grad vært bygget opp rundt reiselivsnæringen. Det sviktende besøket flere år på rad har skapt store økonomiske problemer for mange familier. Mange av dem som jobbet i Jerusalem har også mistet jobben sin fordi de ikke får passere de israelske sperringene. Den nye muren som deler byen i to har i tillegg gjort situasjonen ennå vanskeligere for Betlehems innbyggere.

Mange er blitt veldig fattige og klarer ikke å fø seg selv og barna lengre. Troens Bevis sine 3 misjonærer forteller at de har vært med på å dele ut mat til flere tusen hardt rammede familier de siste årene. Spesielt i julehøytiden deler de ut mange tusen korger med mat.

Misjonærene forteller også om en stor åndelig lengsel som gir utslag i at stadig flere beboere i byen tar juleevangeliet på alvor.

For å gi en gave som vil hjelpe innfødte misjonærer å hjelpe, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter