Folkemøter med Hjallis i 2006

Etter fjorårets suksess planlegger Aril Edvardsen nye folkemøter i Fredrikstad, Halden, Tønsberg og Arendal i 2006. Denne gangen deltar også skøytekongen Hjallis.

 

I juni planlegger Aril Edvardsen nye folkemøter i Norge, sammen med ”kapellpresten” Bernt Christensen og andre artister. Men den spesielle gjesten på disse møtene, som i alle fall alle voksne vil huske med glede, er Hjalmar Andersen, kjent under navnet Hjallis og Kong Glad. Målet er å nå vanlige nordmenn utenom de vanlige menighetsmedlemmene med evangeliet, samtidig som de sistnevnte kan bli inspirert for en ny evangeliseringstid i Norges land.

Aril Edvardsens to folkemøter i Kristiansand og Stavanger i april i fjor, sammen med artistene Bjøro Håland, Ole Paus og Jonas Fjeld, samlet mye folk, og ca. 120 mennesker gav til kjenne at de ville ta imot Jesus som sin frelser.

Stor idretts helt
– Hjallis var min store idrettshelt i min barndom og ungdom, sier Aril Edvardsen.
– Jeg husker at jeg reiste alene til Flekkefjord og fikk signaturen i boken hans, som jeg for lengst hadde kjøpt, da han signerte sine bøker i en bokhandel.
– Jeg husker som barn da hans internasjonale gjennombrudd kom i Davos i 1949 og han blant annet satte ny verdensrekord på 10 000 meter. I 1950 ble Hjallis både Europamester og Verdensmester, og i 1951 og 1952 vant han både NM, EM og VM.
– Under OL i Oslo i 1952 tok Hjallis tre gullmedaljer, og satte to olympiske rekorder, da han vant både 1500 meter, 5000 meter og 10 000 meter.
– Men kanskje best husker jeg hans fantastiske verdensrekord på 10 000 meter på Hamar i 1952, med tiden 16.32.6, sier  Edvardsen. Denne rekorden stod helt til 1960.

Betydd mye for sjøfolk
Hjallis har betydd mye i alle år, også for hans store arbeide i Velferdstjenesten for vår handelsflåte og våre sjøfolk. På sin 75-års dag fikk han sin velfortjente Kongens fortjenestemedalje i gull.
Aril Edvardsen forteller at da han holdt sin store kampanje i Trondheim i 1989, deltok Hjallis i hans TV-program, og gav til kjenne at han bar på sin Gudstro i sitt hjerte.

Da Aril Edvardsen og Bernt Christensen møtte Hjallis i Tønsberg i høst, ville Hjallis med glede være med på folkemøtene. Han gledet seg over å møte Aril Edvardsen igjen, forteller Bernt Christensen, og sa: ”Da vil jeg ikke fortelle mine morsomme historier jeg fortalte i Velferdstjenesten, men du må intervjue meg om troen som jeg har i mitt hjerte”.
Folkemøtene starter i Fredrikstad, nær Hans Nielsen Hauges fødested, den 10. og 11. juni. Noen av Norges fremste vekkelsesorganisasjoner, deriblant Ungdom i Oppdrag, Oase og Misjonsskolen i Sarons Dal, vil delta i forkampanjer.

Aril Edvardsens bok ”Tro og bevisstgjøring i det 21. århundre” vil bli utdelt gratis til alle møtebesøkende.

Folkemøtene er planlagt i følgende byer:
Fredrikstad 10. og 11. juni,
Halden 17. juni,
Tønsberg 18. juni og
Arendal 25. juni.

Se nærmere i lokalpressen for tidspunkt og lokaliteter. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter