Aril Edvardsen tar farvel med Tanzania

Med et gedigent vennskapskorstog på Arusha stadion, samt predikantseminar for inntil 6 000 nasjonale vitner, avslutter Aril Edvardsens sitt mangeårige misjonsengasjement i Tanzania.

Tanzanias regjering stiller Arusha stadion til disposisjon når Aril Edvardsen avslutter sin mangeårige misjonsinnsats for Tanzania, det største av de østafrikanske landene med sine rundt 37 millioner innbyggere.

Over 6 000 nasjonale vitner ber om å få være med på Aril Edvardsens predikantseminar, men spørsmålet er om finansieringen kan strekke til for dette.

En sentral person i planleggingen og tilretteleggingen av kampanjen, er biskop Eliudi Issangya, tidligere elev ved Troens Bevis Bibel & Misjons Institutt i Sarons Dal. Etter endt bibelskoleopphold 1977/78, reiste han hjem til Tanzania og bygde et evangeliesenter og en bibelskole etter modell av Sarons Dal. Issangya gjestet Det store skandinaviske Sommerstevnet i Sarons Dal i juli 2005. Da benyttet han anledningen til å invitere Aril Edvardsen tilbake til Tanzania.

8 kampanjer siden 1978
Den store kampanjen som nå er under planlegging i august 2006 blir ifølge Aril Edvardsen hans siste møtekampanje i Tanzania. Fra før har han holdt vennskapskorstog og predikantseminar i åtte av Tanzanias strategiske største byer i perioden 1978-1996.

Tanzania er et av verdens fattigste land og rangeres nå som land nr. 164 på FN’s levekårsindeks, der Norge har ligget på topp de siste 5 årene. Byen Arusha ligger vest for Kilimanjaro-fjellet, i det nordøstlige Tanzania mot grensen til Kenya.

Med kampanjen i august 2006 setter Aril Edvardsen punktum for sitt mangeårige misjonsengasjement i Tanzania. Troens Bevis Verdens Evangelisering har opp gjennom årene støttet flere titalls nasjonale misjonærer i Tanzania, som igjen har vunnet tusener av mennesker for Jesus. Ringvirkningene etter misjonsinnsatsen til Troens Bevis Verdens Evangelisering i Tanzania vil trolig fortsette i flere år framover.

Kilde: Troens Bevis bladet januar 2006. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter