Brevskolekontoret i Kigali er tomt for kurs

Brevskolekontoret i Rwanda med 95 000 elever er helt tomt for nye kurs grunnet pengemangel. Troens Bevis har i dag 900 000 aktive elever på brevkurset ”Det Nye Liv.”

 

Brevskolekontoret til Troens Bevis i Kigali i Rwanda er ett av dem som har sprengt alle rammer med 95 000 registrerte elever på 4 år. Nå sitter personalet mer eller mindre med hendene i fanget fordi det ikke er økonomi til å trykke opp nye kurs.

-Da jeg besøkte kontoret i Kigali i Januar var det ganske stille da de ikke hadde fått trykket opp flere brevkurs, bekrefter daglig leder i Troens Bevis, Rune Edvardsen.

Noe av problemet i Kigali er at brevkurset har gått så godt at det har helt sprengt budsjettet for 2005.

Økonomien i Troens Bevis er hardt presset fra etterslep i 2005 og har ikke mulighet til å gi kontoret i Kigali de ekstra pengene det sårt trenger.

900 000 aktive elever

Troens Bevis har 14 brevskolekontor fordelt på 11 land. Hvert kontor har minst 3 ansatte. Ved slutten av 2005 hadde brevskolekontorene 900 000 aktive elever.

Med et årsbudsjett i 2005 på 2.7 millioner kroner for brevskolen gikk 1 million til trykking og 1.7 til administrasjon, postgang og andre utgifter knyttet til kontorene.

-Brevskolene går rett og slett for bra, sier Kåre Stusdal, leder for brevskolekontorene i Sarons Dal.

-Hadde økonomien tillatt det kunne vi lett hatt dobbelt så mange kontorer og elever.

Troens Bevis håper nå at støttepartnerne og andre med hjerte for misjon vil ta i et ekstra tak slik at trykkingen av kurset kan holde tritt med den store pågangen av frelsessøkende som vil ha kurset.

-Det må rett og slett være et av verdens beste evangelister, sier Rune Edvardsens om kurset. -Det er ekstra synd når det er økonomien som stopper frelsessøkende fra å få evangeliet.

Ved avslutningen av kurset skriver minst 90 prosent av elevene at de har tatt imot Jesus som sin personlige frelser.

 

Ønsker du å gi en gave øremerket brevkurset «Det Nye Liv, klikk her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter