”Barnas verden” – nytt barneprogram

Denne uken har det vært full produksjon i TV-studio i Sarons Dal. De første episodene til ”Barnas verden” er nå festet på tape.

 

Denne uken er de første episodene til det nye arabiske barneprogrammet ”Barnas verden” blitt laget i Sarons Dal. Barneprogrammene som Troens Bevis sin TV-kanal, Miracle Channel, sender fra før, deriblant Sesam Stasjon og VeggieTales, pakkes nå sammen i en programserie som skal sendes i helgene, med en ny episode fra fredag til søndag. Programleder er Afaf fra Amman og hennes 9 år gamle datter, Leen.

De har fått god hjelp av Afafs søster, Mimi fra Stockholm, som har komponert søte og sunne matretter som mor og datter lager sammen på settet.

– Da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å være med, hadde jeg lyst med en gang, forteller Afaf, som er fulltidsarbeidende mor i Amman med to barn, Leen på 9 og Philip på 4.

– Jeg er ikke i tvil om at dette programmet vil bety mye for arabiske barn. Afaf har vært med på å planlegge et nytt tema for hver episode som hun og datteren tar for seg i 5 til 10 minutters sekvenser.

-Vi tar for oss helt enkle ting som det å tilgi, om hvordan alle har fått evner og talenter, vi ser på hva som skjer når vi sier positive og negative ting til vennene våre, vi snakker om at Gud er kjærlig og at vi ikke trenger å frykte ham, forklarer programlederen i en rask sminkepause under innspillingen.

Hun er overbevist om at i den arabiske verden er nettopp det sistnevnte et stort problem for barn, de er ofte veldig redd for Gud. Hun forteller at dette var et problem for henne selv inntil hun erfarte gjennom personlige opplevelser at Gud både lyttet og svarte på bønnene hennes.

Spesiell innspillingssituasjon
I flere uker har alle på TV-avdelingen i Sarons Dal bidratt med sitt for å få ferdig de nye barnekullissene til serien. Det er blitt snekret, malt og tapetsert, mens tegninger og ideer er blitt sendt frem og tilbake mellom Kvinesdal, Stockholm og Amman.

Under opptakene går det på både arabisk, engelsk og norsk i studio mellom regissør, innspillingsleder, kameramenn og aktører for at alle skal forstå hva som blir sagt.

Den noe spesielle innspillingssituasjonen gjør at kommentarene sitter løst og gir en festlig ramme rundt filmingen.

Produksjonsleder for serien, Ronny Tønnessen, håper at ”Barnas verden” vil være klar til å gå på luften i juli etter et par produksjonsuker til i løpet av våren.

Under forberedelsene er det også designet en egen webside for programmet, som barna kan gå til for å få matoppskrifter og delta i spørrekonkurranser og leker.

”Miracle”-kanalen blir drevet av Troens Bevis Verdens Evangelisering og sender program 12 timer i døgnet til den arabiske verden fra satellitten Hotbird.

Kanalen har 100 millioner potensielle arabiske seere i nedslagsfeltet.

Ønsker du å gi en gave til TV-arbeidet i Sarons Dal, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter