Norges usynlige kirke større enn den synlige

Norgesaksjonen 2006 – en nasjonal begivenhet i Hans Nielsen Hauges spor.

Den 10. og 11. juni starter Aril Edvardsen og ”kapellpresten” Bernt Christensen opp Norgesaksjonen 2006 med to store folkemøter i Østfoldhallen i Fredrikstad ved Hans Nielsen Hauges hjemsted. Deretter blir det folkemøter i Halden 17. juni, Tønsberg 18. juni, og Arendal 25. juni. Sammen med seg har de skøytekongen Hjallis og kjente artister som skal delta på møtene.

123,000 tror uten å gå i kirken
Innbyggertallet i disse fire byer er til sammen ca. 175 000, og i følge statistikker er det ca. 130 700 av disse som tror på Gud, og over 35 100 som ber daglig til Gud, mens bare 7400 i disse fire byene går vanligvis i kirker og menigheter. Det betyr at det er 123 000 som tror på Gud, og 27 700 som daglig ber til Gud, som ikke er blant den synlige kirke i disse fire byer.

”Dette gir oss klare indikasjoner på det jeg lenge har forstått og sett, at Norges usynlige kirke er mye større enn den synlige kirke”, sier Aril Edvardsen.

-Når kirken kommer til oss er vi med
Bernt Christensen og stiftelsen ”Håpet” har allerede startet kapellprosjekter på over 20 steder i Norge, fortrinnsvis på torg og brygger. Det hele startet da presten hadde stand på bryggen i Tønsberg for et par år siden, og et menneske kom fram til alteret og bad om å bli velsignet. Da vedkomne falt på kne foran presten, måtte han legge hånden på vedkomnes hode, og lyse velsignelsen. Da ”frøs” hele den travle, fullpakkede bryggen i Tønsberg, og alle stod stille og lyttet. Straks velsignelsen var gitt, ropte et menneske ute i folkemassen: ”Kan du ikke velsigne oss også?” ”Ja”, svarte presten. ”Dere er velkommen til kirken på søndag, og da skal dere få velsignelsen”.

”NEI!” ropte det fra folkemengden. ”Vi går ikke i kirken. Men dersom kirken kommer til oss, da er vi med”.

Dette forandret Bernt Christensens liv og virke, og har allerede resultert i over 20 kapeller ute blant folket. Nå skal han daglig være på torget med alter og nattverd i disse foreløpige fire byene, mens Aril Edvardsen skal ha hovedansvaret for de store folkemøtene i byenes største lokaler om kveldene.
-Vi skal satse på å nå Norges usynlige kirke og alle andre med nådens og kjærlighetens evangelium, og ikke med fordømmelsens tjeneste, sier Bernt Christensen.

Symbolske bånd til Hans Nilsen Hauge
-Ved å starte aksjonen i Fredrikstad i 2006 ved jordene der Hans Nielsen Hauge fikk sitt kall i 1796, forenes vi i det som er alle Jesustroendes kall og oppgave, slik også Hauge opplevde det, forklarer Christensen. -Han forteller selv om sin kallsopplevelse: ”Det var en herlighet som ikke kan forklares. Min sjel kjente noe overnaturlig, guddommelig og salig. Da hørte jeg Herrens røst: Hvem skal jeg sende for å innby til min store bryllupsnattverd, og kalle mennesker fra øst og vest, nord og sør?”

-Hauge svarte ja til kallet og gikk, og Norge ble aldri det samme. Professor Edvard Bull (1914-1986), som tilhørte Arbeiderpartiet uttalte: ”Norge ble først kristnet med Hans Nielsen Hauge!” Og i følge Hauge-eksperten professor Berge Furre (SV), var Hauge ikke bare en pioner for forkynnelse av evangeliet i Norge, men han var også en banebryter for retten til organisering av alt organisasjonsliv, inkludert arbeiderforeninger. Derfor bør åpningen av Norgesaksjonen 2006 ved Hans Nielsen Hauges hjemsted i Fredrikstad, få oppmerksomhet på høyeste hold i vår land, mener Bernt Christensen.

Også årets sommerstevne i Sarons Dal vil fokusere på å fornye Hans Nielsen Hauges kall til å innby til Jesu store bryllupsnattverd over hele landet. Dette blir Bernt Christensen tekst som han skal tale over lørdagskveld den 22. juli under Sarons Dal stevnet. Og stevnets motto er også i Hans Nielsen Hauges ånd: ”Alt er ferdig. Kom til bryllupet!” (Matt. 22:4).

Forberedelser og Forkampanjer
Aril Edvardsen og Bernt Christensens Norgesaksjon 2006 sammen med skøytekongen Hjallis og kjente sangere, har vakt stor interesse blant vekkelsesfolket i Norge ifølge Christensen. En rekke forkampanjer og forberedende møter vil bli holdt i disse fire byene, der Ungdom i Oppdrag og Alf Magnus, Oasebevegelsen og Einar Ekerhovd, Misjonbåten Elieser, Det Norske Bibelselskaps bibelbuss, Jesus Revolutions Stephan Christiansen, Troens Bevis Bibel & Misjons Institutt og rektor Svein Trælandshei, med flere, varmer opp kristenfolket. Alle må invitere med seg gjester til disse møtene, sier Bernt Christensen som også opplyser at de planlegger å sette opp Erling Borgens film om Aril Edvardsen på byenes kinoer i forkant av møtene.

Fra 8.-10. september planlegges tre aksjonsmøter i Lofothallen i Leknes på Vestvågøy.

Kilde: Troens Bevis bladet for februar, 2006.02.05
For å få et gratis abonnement, klikk her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter