Uventet respons på ømtålige tema

Ny programserie med tema rundt etikk, verdier og seksualitet høster stor respons blant arabere. Flere av temaene er tradisjonelt tabulag, men positive tilbakemeldinger strømmer inn fra Europa, Midtøsten og den Persiske Golfen.

 

”Resten av Historien” er en ny programserie produsert spesielt for Miracle-kanalen. Den tar for seg ømtålige tema som seksuelt misbruk, vold mot kvinner, verbal vold, jomfruelighet, uønsket kjønn på barnet, sorg, homoseksualitet, ugifte kvinner, etikk, pornografi, skillsmisse og hensikten med en familie.

82 personer har allerede gitt en oppmuntrende tilbakemelding på programserien som gikk på lufta for første gang 6. januar.

Daglig leder for kanalen, Barty Shokralla, fortalte da programmet først ble lansert at kanalen nå beveger seg inn på helt nye områder hvor det er viktig å trå en fin balansegang. – Samtidig som vi ikke vil støte seerne må vi våge å prate om viktige tema som tradisjonelt har vært tabulagte. Vi vil vise at det finnes mennesker som har funnet håp og gode løsninger på veldig vonde ting.

Da tilbakemeldingene kom på bordet etter den første måneden er Shokralla positivt overrasket over den tydelige responsen på akkurat denne programserien.
-Det er ikke så ofte at seerne sier nøyaktig hvilket program de har sett på, det er mer en generell tilbakemelding på hele kanalen de vanligvis kommer med.
Dermed må temaene som ble tatt opp i januar virkelig truffet seerne.

Kjente seg igjen
-Jeg vil gjerne takke dere for programmet fordi jeg lever et veldig deprimerende liv og kjenner til alt dere snakker om. Jeg kjenner meg igjen og problemet er først og fremst folks reaksjon på meg. Enten er de imot meg eller ikke enige, forteller en kvinnelig seer fra Italia.

-Jeg vil gjerne takke for programmet fordi det har hjulpet meg mye. Selv om jeg har mange problemer klarer jeg nå å akseptere og å være glad i meg selv. I tillegg har programmet gitt meg håp, forteller en arabisk kvinne i Sverige.

-Jeg vil gjerne takke for jeg har virkelig hatt gagn av å se på programmet deres. Jeg har lidt av depresjon i flere år og tar medisiner. Vær så snill å be for meg, sier en annen kvinne i fra Syria, mens en mann i fra Saudi-Arabia ganske enkelt sier;
-Det er ett flott program som tar for seg viktige og praktiske tema på en flott måte.

I tillegg til adressen i Stockholm er det opprettet ett nytt telefonnummer i Egypt som seere kan ringe til etter akkurat dette programmet.
Seere ringte fra Algeria, Egypt, Marokko, Tunisia, Gaza, Jordan Syria, Libanon, Irak, Italia, Sverige, Saudi Arabia, Dubai og Kuwait.

Hotbird satellitten som Miracle-kanalen sender på har et fotavtrykk der det bor 300 millioner mennesker. Det beregnes at minst 100 millioner av dem har tilgang på satellitt. En kanal det er rimelig å sammenligne seg med gjorde nylig en undersøkelse og fant ut at de hadde minst 5-6 millioner seere daglig.

Miracle-kanalen sender 12 timer daglig på arabisk og drives kun av frivillige gaver. Ønsker du å gi en gave kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter