Tenner misjonsilden i Togo

Nasjonale misjonærer i Togo vinner mennesker for Gud og tenner misjonsilden i landets menigheter.

 

De 20 nasjonale misjonærene som Troens Bevis støtter i Togo er en usedvanlig kreativ gruppe. De lever i et bofelleskap og består av 5 ektepar med barn og 10 single mennesker.

Ett av prosjektene de driver er en misjonsskole med 49 elever. For å gi elevene praksis tilbyr de frisørsalonger og skreddere workshops. I tillegg til praktisk kunnskap blir det også undervisning i evangeliet. På denne måten får elevene praksis samtidig som en del av frisør og skredderlærlingene har kommet til tro. Flere kandidater fra misjonsskolen er nå klare til å bli sendt ut i Togo for å forkynne evangeliet, men blir holdt tilbake på grunn av manglende støtte.

Tenner misjonsilden
Et par av misjonærene jobber også for den kristne misjonsorganisasjonen i Togo, CMF. I mer enn 8 år har de arbeidet for å mobilisere nasjonale menigheter til å engasjere seg i misjon i sitt eget land.

”5 kirker har gitt respons, noen veldig langsomt. Men enkelte har spesielle historier, som for eksempel Metodistkirken. Den er den eldste, men en av de minste kirkene i Togo”, står det i den siste rapporten Troens Bevis nylig fikk.

”Metodistkirken startet opp i Togo i 1843 og ble en kirke særlig for Gain-folket, noe som i realiteten begrenset kirkens utbredelse helt fram til den senere tiden. Men i dag har denne kirken fått nye ledere med utvidede visjoner. Disse lederne vil ikke bare evangelisere alle folkegruppene i hele Togo; de har bestemt seg for å plante 500 nye menigheter i løpet av en periode av 5 år fra 2005”.

For to år siden trente CMF opp mange kandidater på en lokal disippeltreningsskole. To av dem fanget visjonen om å misjonere landet. De planter nå menigheter blant Ewe-folket i sør.

Mobiliserer for misjon
En pastor ved navn Vincent C. Onoh organiserte en konferanse som fikk navnet: ”Camp David” i august 2005. Slike konferanser med bønn og mobilisering for misjon øker nå i antall. Flere mennesker kom til tro, noen ble helbredet og satt fri, mens andre ble utrustet til tjeneste under nevnte konferanse.

– Konferansen resulterte i at folk ble trent og sendt ut som lokale, nasjonale misjonærer. Minst ti nye misjonærer blitt sendt ut på misjonsmarken og flere står klar. Det er kun på grunn av manglende midler at de ikke allerede er sendt, står det i rapporten.

Togo er et lite land på Afrikas vestkyst, i stort behov av misjonærer. Over halvparten av landets 5 millioner er Voodoo-tilbedere, eller Vodoun som religionen heter blant etterfølgerne i Togo, Benin og Ghana. 

Ønsker du å støtte nasjonale misjonærer med en gave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter