En tjeneste for God Almighty

Nå i mars drar Håvard Axel Kator på sin første store reportasjetur til Senegal, der han skal være kameramann for Aril Edvardsen. – Det blir jo spennende, kan liksom ikke dra ned igjen om jeg går glipp av noe, sier Håvard som søkte på jobben mens han var på skoletur i Afrika i fjor.

 Håvard Axel Kator har siden juni jobbet som kameramann med diverse oppgaver på TV-avdelingen i Sarons Dal. Den tidligere jusstudenten fra Kristiansand logger program for ”Miracle”-kanalen, snekrer i TV-studio, redigerer program og filmer under produksjoner.

– Etter to år på jusstudiet fant jeg ut at det var ikke noe for meg, forteller Håvard. Han har alltid syntes det var gøy å lage filmer sammen med kamerater, og tenkte han kunne kanskje gjøre noe profesjonelt ut av hobbyen sin. Dermed tok han 2 år på Gimlekollen Mediasenter, med praksis blant annet for NRK-Vestfold.

– Jeg snakket med Geir Egeland, som går i menigheten min i Kristiansand. Han jobber nå i NRK-Sørlandet, men begynte sin karriere i Sarons Dal. Han sa at hvis jeg ville lære mye, burde jeg tenke på Kvinesdal.

Og så sagt som gjort. Under skolens avslutningstur til Afrika sendte Håvard en e-post til Sarons Dal. Uten å være klar over det oppholdt han seg faktisk midt i kjerneområdet til Troens Bevis sitt arbeide i Kongo, Rwanda og Burundi. Deretter gikk alt raskt, og nå er det ukependling mellom nyoppusset leilighet på Lund i Kristiansand og et hus han deler med nye venner i Kvinesdal.

– Etter 4 måneder på TV-avdelingen slo det meg plutselig hva jeg driver på med. Jeg har aldri hatt noe voldsomt misjonskall og så egentlig på dette som en vanlig jobb. Men da jeg fikk se verdenskartet nede på Innfødt Evangelist Misjon, med knappenåler på alle stedene vi har misjon, tenkte jeg, oi, dette er en tjeneste for God Almighty!

Yter litt ekstra
Det at han vet at det er gaveinntekter som betaler lønnen gir et ekstra push i jobben.

– Nå tenker jeg gjerne; jeg gjør det for misjonen. Yter gjerne litt mer. Gir gjerne litt ekstra arbeidskraft uten å tenke betaling hele tiden. Noen gir penger og jeg gjør min del av arbeidet.

I tillegg har den entusiastiske kameramannen planer om å starte en egen innsamlingsaksjon blant misjonsinteressert slekt og venner i Kristiansand for mer TV-utstyr. Det inkluderer nytt kamera og ekstra redigeringsutstyr nå som Troens Bevis sin satellittkanal, ”Miracle Channel,” går på lufta 24 timer i døgnet fra april og arbeidsmengden blir betydelig større.

Reiser til Senegal
19. mars reiser han til Senegal på sin første store reportasjetur. Han har ansvaret for å filme Troens Bevis sin store kampanje i Dakar og ellers følge med på det Aril Edvardsen gjør.

– Det er to ting jeg gleder meg veldig til. Det ene er å se en slik kampanje på nært hold. Etter det jeg har sett av tidligere reportasjer skjer det mange flere ting som helbredelser og andre tegn på Guds kraft enn det jeg ser i Norge. Foreksempel at folk løper frem for å blir frelst i hopetall. Det må være flott å se!

For det andre så blir det spennende å filme. Jeg har jo aldri vært med på en kampanje før, men regner med at med noen gode råd på kjøpet og litt hjelp fra erfarne folk kommer det til å gå bra. Kan jo liksom ikke dra ned igjen for å få filme mer om jeg går glipp av noe, legger han ettertenksomt til. 

Og blir det ennå tid til overs i Senegal får han kanskje med seg en ekstra historie til ”Miracle”-kanalen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter