fbpx

Rektor ved Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt besøkte andre-års elev på misjonspraksis i Russland

Rektor Svein Trælandshei ved misjonsskolen i Sarons Dal besøkte Russland i mars måned, der andre-års eleven, Roman Konyakhin, var ute på tre-måneders misjonspraksis i sitt hjemland.

– Det å reise ut og treffe elevene på deres praksissteder er veldig spennende og meningsfullt, sier rektor Svein Trælandshei, vel hjemkommet etter en innholdsrik tur til Russland.

– Skolen i Sarons Dal syder og koker av liv etter praksisperiodene: Elevene deler opplevelser og erfaringer. Mange har gode opplevelser å fortelle om. Folk har fått hørt evangeliet, en del har søkt frelse; de har bedt for syke, etc.

– Gjennom praksisperiodene får elevene anledning til å strekke seg, gjøre ting de før ikke har våget. De besøker nye land og folk, får innsikt i fremmede kulturer og sprenger personlige grenser.

Besøkte Roman i Bryansk

– Roman hadde praksis i sin hjemmemenighet i Bryansk. Det å oppleve ham i aksjon på hjemmebane var veldig spesielt, forteller Svein Trælandshei.

– På forhånd hadde jeg hørt mye om hvilken betydning Roman har hatt i sitt hjemmemiljø. Men det var imponerende å lytte til ungdommer som stod opp og fortalte om hvordan de hadde kommet til tro, som følge av Romans iver etter å dele evangeliet med dem.

– Han hadde veldig stor påvirkning på ungdommene og strekker seg langt ut. Han besøkte barnehjem og skoler, har «gitt jernet» for evangeliet og inviterte ungdommer med til vekkelsesmøter om kveldene.

– Da vi var der brukte vi tiden meget godt. Vi underviste på bibelskolen og inspirerte elevene til å tenke strategisk om barne- og ungdomsarbeid; utfordret dem til å nå alle barn og unge i byen med evangeliet.

– Mange av elevene får hele byer lagt på sitt hjerte på denne måten, sier en entusiastisk, Svein Trælandshei.

Evangelisering på universitetet

– Under besøket i Russland fikk vi også anledning til å besøke universitetet i Bryansk, hvor vi fortalte journaliststudentene om den norske kulturen.

– Jeg fortalte om hvordan evangeliet har påvirket og forandret Norge, fra å være Europas fattigste nasjon til verdens beste land å bo i. Roman gjorde hele tiden en svært god jobb som tolk. Mens vi var på universitetet inviterte vi mange av de unge til vekkelsesmøtene om kveldene.

– I tillegg til ungdommene, var det spesielt å se hvordan voksne mennesker kom til tro i våre møter. Det er ikke ofte vi her hjemme ser voksne mennesker i 40-50 og 60 års alderen ta imot Jesus som frelser. I Russland så vi at evangeliet hadde sterk virkning på folk i alle aldersgrupper, forteller Trælandshei.

Ringvirkninger fra Sarons Dal

– Fra før visste jeg meget godt at misjonsarbeidet ut fra Sarons Dal strekker seg meget langt. Likevel slutter jeg aldri å forundre meg over hvor langt det egentlig rekker.

– Da vi besøkte Bibelinstituttet i Moskva og samtalte med rektor der, Sergej Nicolajev, viste det seg at han hadde vært i Sarons Dal, og kjente Aril Edvardsen meget godt. Han hadde talt på sommerstevnet og for øvrig samarbeidet med Aril Edvardsen under dennes møtekampanjer i det tidligere Sovjetunionen i 1980 og 1990-årene. Folk vi traff i byen hadde også hørt om Aril Edvardsen, og flere spurte om hvordan det gikk med Troens Bevis.

– Også Roman Konyakhin selv er allerede blitt et eksempel på gode ringvirkninger fra Sarons Dal. Under våre møter i Russland fortalte han om tiden han har vært i Sarons Dal; hva han har lært om misjon og menighetsarbeid. Tross sin unge alder overgir han allerede en masse god erfaring til folk i sitt hjemland.

– Roman har hatt en fantastisk flott og meget rask åndelig utvikling i den tiden han har vært ved bibelskolen i SaronsDal. Det blir meget spennende å følge hans videre utvikling framover, sier rektor, Svein Trælandshei ved TBBMI i Sarons Dal.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter