En ny dag for Afrikas ytterste grenser

Senegals 150 pastorer og predikanter har nå bestemt seg for å ta evangeliet til Afrikas atlanterhavskyst, der det bor 200 folkeslag som aldri har hørt de gode nyhetene.

Senegal består av 95 % muslimer, og er prosentvis et av de mest muslimske land i verden, og styres av sterke muslimske brorskap. Majoriteten av de resterende 5 % er animister.

Troens Bevis sitt predikantseminar under Aril Edvardsens kampanje i Senegal i mars samlet kun 150 pastorer og predikanter. Det finnes ikke flere forkynnere i hele Senegal, og nesten ingen kom fra nabolandene, der invitasjonen også var gått ut. Til sammenligning har predikantseminarer på Afrikas østkyst ofte fått påmelding fra flere tusen predikante, der den eneste begrensningen har vært Troens Bevis sin økonomi.

Nesten alle deltagerne i Dakar innvidde seg for å nå Atlanterhavskystens 200 folkeslag, som inntil nå aldri har fått høre evangeliet. Mange deltok i innvielsesbønnen for å gå til de unådde, mens flere pastorer innvidde seg for å gjøre sine menigheter til misjonsfokuserte sendemenigheter.

Under innvielsesbønnen fant mange pastorer sine innfødte misjonærer som de skal underholde og utsende, og Troens Bevis skal også hjelpe til med underhold av flere i tiden fremover. Den norske evangelisten Bjørnar Heimstad var invitert med til Senegal spesielt for å undervise på predikantseminaret. På den måten fikk Edvardsen introdusert ham til landets kristne leder i håp om at han kan fortsette kampanjene i landet, slik han gjorde i Sudan i 2005. I januar i år samlet Heimstad 20 000 mennesker på sine møter i Sør Sudan.

En ny dag har begynt for de mange unådde folkeslag langs Atlanterhavskysten 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter