Hvorfor jeg tror på Jesus Messias

Vi spurte 2 jøder: ”Hvorfor tror du på Jesus som Messias? Hvordan kom du til tro på ham? Hvem er Jesus Messias og hva betyr han for deg?

– Jeg lærte Jesus å kjenne for 10 år siden. Jeg ble født og oppvokst i Litauen i det tidligere Sovjetunionen, hvor vi ble fortalt at det fantes ingen Gud. I dette miljøet vokste jeg opp til jeg var 19 år gammel og møtte faktisk aldri noen troende. Da perestrojkaen kom i 1985, fikk alle med jødisk blod i årene lov å forlate landet, derfor reiste jeg.

Men på en eller annen måte mistet jeg pengene til billetten. Det var ikke lett å tjene penger under det tidligere regime, så jeg ble svært motløs mens jeg tenkte på hvem som kunne hjelpe meg.

Drosjesjåfør betalte billett
Drosjesjåføren som var katolikk begynte å vitne for meg om Gud. Jeg lyttet og tenkte at dette var jamen en snodig fyr. Men så begynte han å stille personlige spørsmål: Hvem er du og hva driver du med? På en eller annen måte kom vi inn på min jødiske bakgrunn, men jeg var ikke særlig høflig og svarte: Det har ikke du noe med.

Men han svarte: Gud har en spesiell plan for deg; du skal reise til Israel. Gud vil at du skal bli frelst og noe helt spesielt venter på deg i Israel. Herren taler til meg om at jeg skal hjelpe deg. Jeg svarte at hvis Gud talte til ham, kunne han gi meg 600 dollar som jeg behøvde for å kunne reise til Israel. Underlig nok gav han meg pengene, endog han var ingen rik person.

Fikk angst
Da jeg kom til Israel bodde jeg på et studenthjem. Hit kom det jøder fra hele verden. Vi prøvde New Age-meditasjon, men jeg fikk ikke noe ut av det. Jeg hungret virkelig etter det åndelige og holdt meg til jødedommen fordi den kunne muligens gi meg svaret på meningen med livet. De gav meg en introduksjonsbok til jødedommen, men ingen Mosebok, så jeg kastet den og tenkte det vil ikke fungere for meg.

En dag fikk jeg angst og kjente meg nedtrykt med tanke på fremtiden. Jeg kom til å tenke på hva jeg gjorde med livet mitt. Jeg sa til Gud: hvis du fins, vær snill å gi deg til kjenne for meg, for jeg vet ikke hvordan jeg skal finne deg. Det fins så mange slags bøker om religion og filosofi. Folk langt mer intelligente enn meg har brukt hele livet på å finne sannheten uten å lykkes.

Svaret banket på døren
Etter å åpnet hjertet for Gud kom en predikant en dag og banket på min dør på studenthjemmet. Han fortalte meg evangeliet fra begynnelsen til slutten; Gud skapte alt sammen, han skapte menneskene og elsker dem. Mennesket gjorde opprør mot Gud og syndet. Han løste syndens problem gjennom sin sønn, Yeshua Ha Mashiach (Jesus Messias), dermed fikk vi tilgang til Guds kjærlighet og kan ha fellesskap med ham igjen.

Da jeg hørte dette åpnet Gud mitt sinn på overnaturlig måte og jeg forstod hvert ord han sa. Jeg ble født på nytt, og bare visste at dette var sannheten.

Jesus Messias fullførte de gamletestamentlige profetiene – Gud gav så mange tegn. Messias skulle fremstå for 2000 år siden, og det gjorde han sannelig.

Jesus er alt for meg. Han er min Herre og min Frelser. Jeg lever nå for ham.

Da jeg var 21 år gammel og hadde begynt på mitt første arbeid, fortalte en arbeidskollega meg om Jesus. Jeg ble straks veldig interessert, men kunne ikke forstå at en mann kunne være både menneske og Gud samtidig.

Foreldrene ville heller hatt en jente
Som liten gutt avviste foreldrene meg fordi de hadde ønsket seg en pike. De likte meg ikke og jeg hadde derfor ikke noe godt forhold til dem. Da min far døde i 1973, ble jeg ikke invitert i begravelsen fordi jeg hadde giftet meg med en katolsk jente, og jeg arvet heller ingen ting etter ham. Jeg var derfor full av hat.

Eter en tid begynte min svigermor å bo hos oss i Paris. Hun var anti-semittisk og mente jeg var en dårlig person. Min kone og jeg fikk problemer i ekteskapet. Da jeg så mistet jobben min, tenkte jeg på å ta mitt eget liv.

Jeg hadde ikke noe håp eller mening med livet. Derfor ropte jeg ut til Gud: Hvis du er sann og virkelig fins, vær snill og frels meg!

To fredager senere møtte jeg en mann som gav meg adressen til et senter for arbeidsledige, som holdt til i en evangelisk kirke. Der møtte jeg troende, hvilket jeg ikke hadde gjort på 27 år. Nå fikk jeg høre evangeliet for andre gangen i mitt liv.

Planla selvmord på undergrunnen
Jeg fattet interesse og begynte å gå i en kirke i et par måneders tid men ingenting skjedde. Det fantes intet liv og ingen glede så jeg forlot kirken. Så meldte jeg meg på et kurs i astrologi, men det passet ikke helt for meg.

Til sist gikk jeg til undergrunnsbanen i Paris for å hoppe ut på skinnene. Men noe holdt meg tilbake, og i etterkant kan jeg se at det måtte ha vært Gud.

Gjennom en venn fikk jeg høre at Billy Graham var i Paris. Jeg hadde aldri hørt om ham, men rundt 10 000 mennesker samlet seg hver kveld for å høre ham. Jeg gikk dit og begynte snart å gråte.

Med ett forstod jeg at Jesus Messias er Gud og svaret på alle problemer mennesker strider med i denne veden. Alt mitt hat, sinne og depresjonen forlot meg og jeg ble fylt med fred. I min ånd kjente jeg at dette var riktig.

Ble øyeblikkelig forvandlet
Jeg opplevde en øyeblikkelig forvandling straks jeg gav mitt liv til Jesus. Jeg kastet alle de dårlige bøkene mine, til min kones store overraskelse. Jeg forklarte Guds tilgivende makt overfor min familie, men de trodde jeg var blitt sinnssyk.

Jeg leste ivrig i Bibelen og fant Messias i boken til Jesajas. Jesus skapte ikke noen ny religion. Han kom ikke for å oppheve loven, men for å oppfylle den. Yeshua er det hebraiske navnet på Jesus, som betyr frelse.

Jesus Messias er Gud i egen person. Han kommer snart tilbake for å bringe fred og frelse. Jesus vokste opp som jøde og han kom for å oppfylle Torahens lovbud og regler.

Kilde: Troens Bevis bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter