”Eventyr” for pensjonist i muslimske Senegal

Johan Tobiassen deltok på møtet der Aril Edvardsen ble frelst i 1956. Siden har de holdt sammen. I en alder av 76 ble han med på sin første vennskapskampanje til Senegal.

Johan Tobiassen deltok aktivt på møtet i Flekkefjord den 27. oktober 1956 da Aril Edvardsen ble frelst. Siden har de holdt sammen.

Etter at Tobiassen slo seg ned i Kvinesdal i 1957, ble han med i Troens Bevis’ styre, helt til han gikk av etter eget ønske etter fylte 70 år. Han har vært ledende eldste i Kirken i Dalen i Kvinesdal i over 40 år, og vært en trofast Troens Bevis medarbeider sammen med sin familie. I mars fikk Johan Tobiassen være med på sitt første vennskapskorstog med Aril Edvardsen i Senegal.

– Jeg er meget takknemlig for invitasjonen til å være med, og hva vi opplevde av eventyr der nede. For eventyr var det, det måtte jeg si til meg selv mange ganger, sier Johan.

Etter å ha kommet hjem fra den åtte dager lange kampanjen i Senegal sitter Johan tilbake med mange nye inntrykk.

– Jeg har ofte tenkt på at det ville være flott å se det ”live”, for å si det sånn, forteller Tobiassen. – Jeg har jo fulgt med i bladene og på videokassettene, men det ble jo noe helt annet når det sees. Fordi jeg kjente opplegget så godt ble det egentlig ikke noen overraskelser, men det var veldig fint å få oppleve det i virkeligheten. Å møte mennesker av kjøtt og blod og se hvordan de reagerte når de hørte Evangeliet.

Kampanjen ble holdt i hovedstaden Dakar, som er på nærmere 3 millioner mennesker. I hele landet bor det ca. 11 millioner. Teamet besto av Aril og Kari Edvardsen, Rune Edvardsen og Bjørnar Heimstad. I tillegg var det med kameramann og to teknikere.

– Det er litt av et anlegg som rigges opp på stadion så alle skal få høre, legger Johan til.

Han forteller at det var en sterk opplevelse å se hvordan mennesker reagerte første gang de hørte evangeliet.

– Det blir som to verdener. Her har vi hørt Evangeliet i alle år. Folk reagerer nesten ikke lenger. Når du ser folk klapper, ser begeistringen deres over budskapet og at de løper frem for å ta imot, virker det veldig styrkende på det jeg har trodd på i alle år. Det var et syn om kveldene når mørket var kommet, og se den skog av hender som vaiet opp mot himmelen i lysskjæret fra lyskasterne – som et tegn på at de ville ta imot Jesus.

Johan, på lik linje som de andre som var med fra Troens Bevis, var spente på hvordan det var å reise til et såkalt muslimsk land etter all uroen omkring ”Muhammed-tegningene”.

– La det være sagt, sier Johan, vi ble mottatt av vennlige mennesker, og følte oss vel fra første stund. Jeg tror vi har mye å lære av muslimene i det å være høflige og vennlige mot dem som er fremmede.

– Det var lett å bli glad i dette folket, og de gjentok gang på gang at vi måtte endelig komme tilbake.

Denne sommeren skal Troens Bevis holde 2 store kampanjer til i Afrika, en i Tanzania og en i Burundi. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter